Aasta eest riigihalduse ministri ametist lahkunud Aab on taaskord Keskerakonna kandidaat sellesse ametisse. Tema valitseda hakkab olema pool rahandusministeeriumist: mitte ainult regionaalteemad, vaid ka riigi töökohad ja kinnisvara. "Kui ma oma agendast räägiksin, siis - regionaalpoliitika," ütleb Aab, kes soovib vähendada regioonidevahelist ebavõrdsust Eestis ja ära teha riigireform.

"Seda tahakse võtta nagu mingit revolutsiooni," on riigireform Aabi sõnul toiminud pidevalt. Ka oma eelmisel ametiajal oli ta tihedas suhtluses Jüri Raidlaga ja Riigireformi Sihtasutusega, kellega Aab kohtub ka esmaspäeval ning kuulab ära nende ettepanekud, mille sisu talle on juba teada. "Paljud tema ettepanekud on töös," ütleb ta ning lubab häid uudiseid juba järgmiseks aastaks.

Kas oodata on massilisi koondamisi? "See annab võimaluse riiki efektiivsemalt valitseda," ütleb Aab ning selgitab, et tänapäeva tehnoloogiad annavad selleks võimalusi. Koondamised saavad olema aga sisulised, mitte protsendikaupa igast ametkonnast väiksemad. Näiteks osades valdkondades töötajate arv kasvab, toob Aab näiteks tervishoiu ja politsei.

Oluline on Aabi sõnul viia riiki rohkem Tallinnast ja Tartust välja. "Kõikidesse maakonnakeskustesse tulevad riigimajad," lubab ta. Neis majades saaksid inimesed kätte kõik vajalikud riigiteenused. Ühtlasi on Aabi sõnul asutuste väljaviimise eelis pikas perspektiivis kahanevad kulud, kuna pealinnast väljaspool ametkonna töötajate hulk väheneb iseenesest. "Sellel hetkel on teatud kulud, kui viia see asutus välja. Aga üldine tendents on, et tegelikult töötajaid jääb järjest vähemaks," ütleb Aab.

Tulevane riigihalduse minister soovib peatada regionaalset ebavõrdsust. "See on väga pikk protsess. See on läinud ühtepidi koguaeg. See tuleb kõigepealt peatada," selgitab Aab. Üks lahendustest oleks ta sõnul hakata riigi poolt rohkem laene käendama.

Saates on veel jutuks Keskerakonna üha kahanev populaarsus. Aab selgitab, et põhjus on pikkades koalitsiooniläbirääkimistes. Kolme erakonna vahel kompromisse otsides on väljapoole antud kommentaarid udused ja protsess on olnud pikk. "Võib-olla teatud ootused olid teised valimiste eel ja järel," ütleb Aab.