Kohtumist alustasid kalevlased tagasihoidlikult ja Nižni pääses juhtima 22:15. Kalev suutis veidi vahet vähendada ja esimene veerandaeg kaotati lõpuks 21:22. Teise veerandajaga suurendas Nižni Novgorod aga eduseisu ja poolajaks oldi ees 44:39.

Vaheajal tunnistas Kanal 12 eetris antud intervjuus ka Kalevi abitreener Indrek Reinbok, et meeskonnal jäi alguses energiast ja tahtest puudu. "Rünnakul prooviti individuaalselt olukordi lahendada, võistkondlik mäng puudus."

Pärast pausi sai Kalev oma mängu paremini käima. Kolmanda veerandaja keskel oli Kalevi edu juba 11 punkti, kui ees oldi 65:54. Enne viimast veerandit oli Kalev juhtimas 66:59. Külaliste jaoks läks olukorda kolmanda veerandaja keskel veelgi raskemaks, kui peatreener Zoran Lukic saadeti kohtunikega liiga tuliselt vaidlemise eest väljakult minema.

Neljandal veerandajal Kalev enam edu käest ei andnud ja lõpuks võeti 94:84 võit. Kodumeeskond näitas täna head tabamust kolmese joone tagant, kui kolmeseid tabati 14/24.

Kalevlaste suurimad punktitoojad olid leegionärid, kui Arnett Moultrie sai kirja 22, Chavaugn Lewis 19 ja Tony Wroten 21 punkti. Eestlastest resultatiivseim oli Kristjan Kitsing 12 punktiga.

Nižni eest tõi Ian Hummer 18 ja Vladimir Dragicevic 17 punkti.

Ehkki nii Kalevil kui Nižnil on 13 võitu ja 12 kaotust, on omavaheliste mängude tõttu edu Kalevil, kes hoiab tabelis seitsmendat kohta. Seitsmes koht aga siiski veel kindel pole. Kalevil on võimalus lõpetada koguni kuuendal kohal, ent samas võivad nad langeda kaheksandaks. Kõik selgub viimases voorus, kus Kalev võõrustab koduväljakul Krasnodari Lokomotiv-Kubani.

Kalevlased võtsid kolmapäeval kodus muljetavaldava 96:78 võidu Peterburi Zeniidi üle ja kindlustasid esmakordselt klubi ajaloos pääsu play-off’i. Meie USA trio Tony Wroten, Arnett Moultrie ja Chavaughn Lewis viskas Zeniidi vastu kokku suisa 70 punkti.

Siim-Sander Vene endise koduklubi Nižni Novgorodi näol on tegu meie otsese konkurendiga, kirjutab Kalevi kodulehekülg mängu eelvaates. Kui Kalevil on hetkel kirjas 12 võitu ja 12 kaotust, siis Nižnil 13 võitu ja 11 kaotust. Esimese omavahelise kohtumise pidasid meeskonnad oktoobris liiga avavoorus, kui Kalev teenis võõrsil kindla 82:68 võidu. Ivan Almeida tõi Kalevile 36 punkti, Nižni parim oli 19 punktiga Vladimir Dragicevic.

Nižni vorm on pärast tagasihoidlikku hooaja algust selgelt paranenud. Klubi serblasest peatreener Zoran Lukic on vahetanud põhiturniiri jooksul neli mängijat välja ning saanud meeskonna mängumootori tööle. Koht play-off’is kindlustati sisuliselt juba märtsis, mil võideti neli kohtumist järjest.

Kõige enam peavad kalevlased laupäeval Nižni mängijatest silma peal hoidma USA tagamängijal Kendrick Perryl ja juba mainitud Montenegro ääremängijal Vladimir Dragicevicil, kes kombineerivad kahe peale keskmiselt 29 punkti mängu kohta. Venelastest on tänavu Nižni tulemuslikem olnud Ivan Strebkov, kes kogub keskmiselt 12 punkti kohtumises. Ent ka Kalevil pole midagi häbeneda: pärast Arnett Moultrie meeskonda tulemist on Eesti esiklubist saanud kogu liiga üks resultatiivsemaid meeskondi, samuti paikneme me tabeli tipus lauapallide arvestuses.

Juhul kui Kalev peaks kohtumise võitma, oleks meil ja Nižnil võrdselt võite ja kaotusi. Omavaheliste mängude paremuse tõttu kerkiks Kalev seitsmendale kohale, kuid otsustavaks saaks sel juhul viimane voor, kus Kalev kohtub Krasnodari Lokomotiiv-Kubaniga ja Nižni Minski Tsmokiga.