„Detsembris tuli kutse õppekogunemisele. Olen Kevadtormi juba mõnda aega oodanud. See paar nädalat tasub ikka leida. Nii koduste kui tööandja poolt mingeid takistusi ei olnud, oldi toetavad. Tulin siia positiivselt meelestatuna,“ ütles luurekompanii reservväelane lipnik Ilmar Tammisto.

Luurekompaniis tuletati täna meelde automaadi, kergekuulipilduja ja granaadiheitja käsitsemist. Lisaks õpetati side- ja erialavahendite kasutamist, topograafiat ja tulejuhtimist. Reservväelaste järgnevad päevad keskenduvad taktikaõppele.

Kevadtormi esimestel päevadel formeeriti peamiselt 1. jalaväebrigaadi pioneeripataljoni, õhutõrjepataljoni, luurekompanii, staabi- ja sidekompanii reservväelasi ning mitmeid üksuseid 2. jalaväebrigaadist.

Tänavu 16. korda peetaval Kevadtormil osaleb üle 9000 kaitseväelase. Õppusesse panustavad nii maavägi, õhuvägi kui merevägi. Kaasatud on 1. jalaväebrigaad, 2. jalaväebrigaad, toetuse väejuhatus ning teised kaitseväe ja Kaitseliidu üksused. Kevadtormil osalevad ka NATO lahingugrupi ning õppuste ajaks Eestisse saabuvad liitlas- ja partnerriikide kaitseväelased.

29. aprillist kuni 17. maini kestva kaitseväe õppuse Kevadtorm 2019 põhiraskus langeb eelkõige Lääne-Viru ja Ida-Viru maakonnale, kuid puudutab ka Harju- ja Jõgeva maakondi. Õppuse põhitegevus toimub Alutaguse, Lüganuse, Jõhvi, Toila, Vinni ja Viru-Nigula valla ning Kohtla-Järve, Sillamäe ja Narva-Jõesuu linna territooriumitel.