Istungi järel antakse pressikonverents, kus laua taga peaminister Jüri Ratas, siseminister Mart Helme ja välisminister Urmas Reinsalu.

Istungi alustuseks annab riigisekretär Taimar Peterkop valitsusliikmetele ülevaate valitsuse töökorraldusest, peaministri ja ministrite asendamisest ning jagab informatsiooni ministrite pädevuse kohta ministeeriumi juhtimisel ja ministrite vastutusvaldkondade kohta.

Valitsuse koosseisu kuulub 15 liiget. Varasemaga võrreldes juhib siseministeeriumis lisaks siseministrile oma vastutusvaldkonda ka rahvastikuminister, kelle ülesandeks on rahvastiku- ja perepoliitika ning uussisserändajate kohanemise poliitika kavandamine ja koordineerimine, väliseesti kogukondade kaasamine, kodanikuühiskonna arengu kavandamine ja koordineerimine ning rahvastiku toimingutega ja usuliste ühendustega seotud küsimused. Rahvastikuministri vastutusvaldkonda kuuluvad SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja koostöö Pere Sihtkapitali Sihtasutusega.

Veel on muudatus Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis, kus lisaks majandus- ja taristuministrile juhib oma vastutusvaldkonda väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister. Tema ülesandeks on väliskaubanduse arendamine ja Välisministeeriumi vastavate struktuuriüksuste tegevuse suunamine. Ka tööstuse ning ettevõtluse arengu toetamine, ekspordiarengu korraldamine, investeeringute kaasamine, tehnoloogiline arendustegevus, innovatsioon, turism, informaatika, telekommunikatsioon, postiside ja riigi infosüsteemide arendamise koordineerimine. Samuti arengukavade väljatöötamine ja elluviimine neis valdkondades.

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri vastutusvaldkonda kuuluvad Riigi Infosüsteemi Amet, Eesti Interneti SA, EAS, Riigi Infokommunikatsiooni SA, Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus, KredEx, Tallinna Teaduspark TEHNOPOL, MTÜ Nordic Institute for Interoperability Solutions, AS Eesti Post ja AS KredEx Krediidikindlustus.

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister esindab Eestit Euroopa Liidu välisasjade nõukogus väliskaubanduse küsimustes ja konkurentsivõime nõukogus kosmose küsimustes ning transpordi, telekommunikatsiooni ja energeetika nõukogus infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni küsimustes.

Sotsiaalministeeriumit juhib muudatuste heakskiitmise järel senise kahe ministri, tervise- ja tööministri ning sotsiaalkaitseministri asemel sotsiaalminister.