Keit Pentus-Rosimannus kutsus Ratase kohtumisele ning erakonna üllatuseks peaminister soostuski kohale tulema. Üritus toimus Palace Hotell Tallinnas. Tuntumatest reformierakondlastest oli kohal vaid Pentus-Rosimannus ise. Ta täpsustas Delfile, et tegu oligi vaid Reformierakonna kesklinna piirkonna üritusega, mitte partei juhtladviku kohtumisega. "Kohal olid piirkonna liikmed, kes kutsutud olid."

Kell 18 alanud üritust ajakirjanikke kuulama ei lubatud. Kohtumine lõppes pärast kella 19.30. Mis kohtumisel räägiti, ei sootunud Ratas ja Pentus-Rosimannus Delfile ütlema, viidates, et tegemist polnud avaliku üritusega.

Enne kohtumist märkis Pentus-Rosimannus Delfile, et see on Chatham House reeglite järgi peetav debatiõhtuga, mida eelmise aasta kevadest igakuiselt korraldanud on.

"Sel korral olen kutsunud peaminister Jüri Ratase. Varasemalt on samasugusel üritusel külalisena käinud näiteks ka Eesti Ekspressi peatoimetaja Eerik Moora, Kaitseuuringute keskuse juht Sven Sakkov, Eesti Panga analüütik Kaspar Oja ja hulk teisi. Teemasid, mille üle peaminister Ratasega mõtteid vahetada, jagub."