"Kui Eestisse saabunud Krimmi annekteerimise tulise toetajaga lähevad kohtuma valitsuse liikmed, sööb see riigi välispoliitilist joont. EKRE on valitsuspartei," märkis Pentus-Rosimannus. "Marine le Pen võis Eestisse saabuda ühe poliitilise partei kutsel, aga kohtumine valitsuse liikmetega, asepeaministri partei esindajatega ei ole enam partei siseasi, opositsionääride omavaheline teineteiseleidmine. "

Ta kordas oma väliskomisjonis esitatud tungivat soovitust - Eesti valitsuspartei juhid, sh valitsuse liikmed ei peaks kohtuma inimesega, kes on raevukalt asunud toetama Putini tegevust Ukrainas, õigustanud Krimmi annekteerimist, nimetanud sissetungi Krimmi poolsaarele olematuks.

"Kui Eesti valitsuspartei juhid kohtuvad prantsuse äärmusliku opositsioonipoliitikuga, kes peab Venemaa vastu kehtestatud sanktsioone "täiesti lollakateks", siis millist Eesti valitsusepoolset sõnumit soovitakse sellega saata Prantsusmaa valitsusele," küsib Pentus-Rosimannus.

"Tasub meelde tuletada, et aasta tagasi võttis Prantsusmaa Ämaris üle Eesti õhuruumi valvamise. Või mis sõnumit soovitakse valitsuse poolt edastada Ukarinale? Mida soovitakse kinnitada meie Euroopa Liidu liitlastele, kui valitsuspartei võõrustab Prantsuse kremlimeelset opositsioonipoliitikut, kelle peamiseks agendaks on "Euroopa Liidu hingamise lõpetamine"?"