"Euroopa Parlamendis nägin paremäärmuslaste tegutsemist lähedalt. Üldiselt nad sisuteemades kaasa ei rääkinud, tööd ei teinud, vaid ainult nn suures saalis plenaaristungil võtsid sõna, kui kaamerad käisid," märkis Kallas.

Ta tõi välja, kord Süüria-teemaline debati ajal tegid paremäärmuslased tegid ettepaneku, et Euroopa peaks tegema sarnase kokkuleppe Venemaaga nagu Euroopa tegi 1938. aastal. "Kui üks Poola saadik tõusis see peale püsti ja ütles, et see kokkulepe, millest te räägite, tõi ühele osale Euroopast kaasa suuri kannatusi, siis vastas paremäärmuslaste esindaja "You win some, you lose some"," nentis Kallas.

"Miks ma seda räägin? Aga sellepärast, et kui meie rahu ja julgeolek on siiani ehitatud tugevale Euroopale ja liitlastele, siis Le Pen soovib lõhkuda nii Euroopa Liitu kui koostööd," ütles Kallas. "Kui Eestil peaks olema abi vaja, siis Le Peni seltskond on esimene, kes Eesti ohverdab Venemaaga heade suhete hoidmise nimel," lisas ta.

"Meie enda silme all murendatakse meie julgeolekut kas teadlikult või teadmatusest. Ja seda teevad Eesti Vabariigi valitsuse ministrid ja riigikogu esimees koos põhiseaduskomisjoni esimehega. Kurb," tõdes Reformierakonna juht.