Reformierakondlane Jürgen Ligi tõi välja, et varasemalt on Helme kutsunud erinevaid ametnikke infiltreerunud reeturiteks. "Kaua Te kannatate neid reetureid ametkondades? Millal Te nad avalikustate?" päris Ligi. Helme jäi napiõnaliseks ning nentis, et alles uuritakse asja.

Riigikogu saadikud on seni uurinud Helme rahapesu ütluste kohta. Jürgen Ligi päris Helmelt, kas üks minister ähvardab naisi-lapsi, kui samas teine minister kritiseerib neid samu organisatsioone, mis naisi ja lapsi kaitseb. Ligi viitas Marti Kuusiku juhtumile, mida kommenteeris Mart Helme: "Me oleme omaltpoolt uurinud neid allikaid ja me oleme selgeks teinud, me teame isegi neid nimesid tegelikult, mitte politsei kaudu, vaid meie kohalikud erakonna liikmed..."

Helme vastas, et see on Ligi enda tõlgendus ning Helmel on kuus last ja naine. Ta lisas, et anonüümsetel allikatele tuginev ajakirjandus ei tohi kedagi risti lüüa.

Sotsiaaldemokraadist Riina Sikkut tõi päevakorda ERRi väliskorrespondendi Maria-Ann Rohemäe suunal kõlanud Helme süüdistused ja uuris, mis on Helme enda arvates ajakirjandusvabadus. Helme tsisteeris ajakirjandusprofessorit Epp Lauku ja ametnikku Enn-Toivo Annukit. Helme ei öelnud, mida ta ise ajakirjandusvabaduseks peab. "Sõnavabadus on see, et inimesed saavad oma meelsust sõnade kaudu väljendada," sõnas Helme Sikkuti täpsustava küsimuse peale.

Heidy Purga uuris, millel põhinevad Helme väited, et Maria-Ann Rohemäe on kaks ja pool aastat valetanud. "Kas te jääte oma sõnade juurde?" uuris Purga. "Valitsuse ja ERRi koostöö on muidugi võimalik, sest oleme kaks omavahel üsna sõltumatut asja. Mis puudutab Rohemäed, siis vaadake, mis ta rääkis Mülleri analüüsist," ütles Helme. Rohemäe oli Helme sõnutsi kas kehvasti informeeritud või poliitiliste eesmärkidega. Lisaks küsis Purga Varro Vooglaiu saadetud blankettide kohta, mille eesmärk on survestada ERRi. Helme pidas seda kodanikuaktivismis. "Ma pean Varro Vooglaiust ja SA perekonna ja traditsiooni kaitseks väga lugu," lisas Helme.

Reformierakonna liige Urmas Kruuse märkis, et teda teeb ärevaks Helme retoorika, mis võib ka ühiskonnas levida. "Sõnakasutus liberaalse poole pealt on märksa räigem ja jõhkram, kui see on meie poole pealt," vastas Helme. Ta lisas, et roppusi kasutab sageli liberaalne pool, mida Helme väitel tema erakond ei tee. "Liberaalne maailm peab taandumislahinguid ja uus maailm, mis kasutab reljeefsemat keelepruuki, võtab selle üle," lisas ta.

Hanno Pevkur rääkis teisipäevasest hääletusest, kus õiguskantsler Ülle Madis tegi ettepaneku riigikogu liikmelt Kalev Kallolt saadikupuutumatus altkäemaksu süüdistuse tõttu ära võtta. Ta uuris, mis sõnumi Keskerakonna ja EKRE saadikud enda hääletamata jätmisega andsid. Helme vastas, et saadikud hääletasid südametunnistuse põhjal.

"Kas Teie hinnangul on olemas EKRE arvamus ja vale arvamus? Mida tähendab teie arusaamist mööda süvariik?" päris Pevkur. "On olemas liberaalide arvamus ja vale arvamus, mida esindab EKRE. See ongi ideoloogiline võitlus, mis on demokraatlikus riigis täiesti normaalne," rääkis Helme. "Te ütlete, kas annan aru, mida ma räägin ja teen. Annan väga hästi aru. Meie erakond tahabki poliitilist paradigma muuta. Kui te pole sellest aru saanud, siis olete halb poliitik," jätkas siseminister. "See sõna tuleb USAst ja tähendab eriteenistuste mõju ühiskonnale. Kui keegi püüab väita, et seda pole olemas, siis see loomulikult on olemas," võttis Helme termini "süvariik" kokku.

Reformierakondlane Maris Lauri uuris, kes Helme arvates süvariiki juhib. Helme ütles, et seetõttu tulebki uurida, kas süvariik eksisteerib või ei, et asjasse selgust saada.

Mart Helme ütles, et kohalike omavalitsustega kokku leppides tõuseb 1. jaanuarist omastehooldajate toetus miinimumpalgani. Lisaks plaanib koalitsioon langetada kütuse- ja gaasiaktsiisi. "Tõenäosus, et alkoholiaktsiisi langetamisega langeb riigieelarve, on nullilähedane," sõnas ta.

Saadikud kritiseerisid ka EKRE liikmete kohtumist Prantsusmaa parempopulisti Marine Le Peniga. "Ma tahan teada, mis juttu te siis räägite, kui Le Pen Prantsusmaa presidendiks saab," ütles Helme.

Helme lubas, et nelja aastaga saab pension kahekordseks tõstetud. Lisaks ütles, et erakond tegeleb ka tulumaksu ning aktsiiside langetamisega.

Kruuse päris, kas Helme annab aru, kuidas valge rassi ülevõimuna kasutatava käemärk ühiskonda lõhestab. "See on teie perverteeritud tõlgendus," vastas Helme. Ta lisas, et ei Ratas ega välisminister Urmas Reinsalu ei palunud EKREl kaaluda visiiti Marine Le Peniga ära jätta.

Sikkut selgitas Helmele, et käemärkidel on kokkuleppelised tähendused, mis võivad ajas muutuda. Näiteks tõi ta keskmise sõrme ehk Pika Peetri, mille näitamine on äärmiselt ebaviisakas. "Liberaalid on kokku leppinud, et see käemärk tähendab midagi muud, meil tähendab OK-käemärk hea tuju märki."

Mart Helme ütles infotunni lõpus, et on värvikas isiksus ning alfaisane.