Maaleht kirjutas mõni aeg tagasi, et aastast 1992 Jõhvi keskkogu juhtinud, selle mainekaks kultuurikantsiks muutnud Spitz ei saa senini aru, millega jäi ta ette üheksa kuud ametis olnud vallavanem Martin Repinskile. Igatahes tuli välguna selgest taevast keskerakondliku võimu ettepanek võtta vastu kuue kuu töötasu ja raamatukogujuhi koht vabaks teha. Ühtki etteheidet Spitzile ei olnud.

Loomulikult rääkis Spitz uskumatuna tunduvast pakkumisest nii rahvatantsukaaslastele ansamblis Gevi kui ka töökaaslastele raamatukogus. Peagi oli lugu juba lehes, sotsiaalmeediast rääkimata.

“Ma loobusin Repinski pakkumisest võtta vastu poole aasta palk, sest soovin ka tulevikus püsti peaga peeglisse vaadata,” teatas kindlameelne naine, millega teenis ära päevapealt vallandamise. Ta olevat nimelt poole aasta palga pakkumisest avalikult rääkides kahjustanud Jõhvi võimu mainet.

Spitz lisab kui vana rahu ise: “Selline ülbus noore mehe poolt, kellele võiksin vabalt emaks olla, ajab närvi küll.”

Peagi jõudis Jõhvi vallavalitsusse 33 paberilehel 646 allkirja, millega protestiti vallavanem Martin Repinski kaadripoliitika vastu ja nõuti Jõhvi Keskraamatukogu direktori Ingrid Spitzi tööle ennistamist.