Eesti-Egiptuse parlamendirühma esimees on Oudekki Loone ja aseesimees Erki Savisaar. Parlamendirühma kuuluvad Siret Kotka-Repinski, Mart Nutt, Marika Tuus-Laul ja Jaak Valge.

Tähelepaneliku Eesti toetusrühma esimees on Yoko Alender. Toetusrühma liikmed on Kaja Kallas, Kristina Šmigun-Vähi, Liina Kersna, Jüri Jaanson, Keit Pentus-Rosimannus, Heidy Purga, Kalle Palling, Vilja Toomast, Heljo Pikhof, Merry Aart, Kai Rimmel ja Tiit Kala.

Tähelepaneliku Eesti toetusrühma kokkukutsuja Yoko Alenderi sõnul peidab see nimi endas teemat, mida ingliskeelses maailmas tuntakse terminiga mindfulness ning toetusrühma eesmärk on aidata kaasa tähelepanelikuma Eesti poole liikumises.

„Olen eelmises riigikogu koosseisus ennast sel teemal põhjalikult harinud, kohtunud üle maailma parlamendisaadikutega, kes teemaga riigisektoris ja isiklikult tegelevad," sõnas Alender. "Eelkõige tooksin eeskujudena välja kolleege Suurbritannia parlamendis, sealset parteideülest Mindfulnessi rühma ja sihtasutust Mindful Initiative. Toetusrühma juht Chris Ruane ja sihtasutuse juht Jamie Bristow käisid meil ka eelmisel aastal Riigikogus esinemas,“ lisas ta.

„Samuti oman ülevaadet, mis selles vallas Eestis tehakse, ja tehakse päris palju, hariduses näiteks vaikuseminutid ja muu, vanglateenistuses ja meditsiinis töötajate stressiennetus, erinevad erasektori algatused ja nii edasi, aga nagu ikka - keskse koordinatsioonita ja eriti poliitikute hulgas tundub mulle, et teadlikkus tehtavast ja võimalustest on seni väike. Seda saame muuta,“ selgitas Alender.

Tähelepaneliku Eesti toetusrühma liikmed saavad kaks kuud kestva baaskursese käigus isiklikult tuttavaks tähelepanu- ja keskendumisvõimet parandavate tähelepanelikkuse harjutustega, samuti saab toetusrühmas ülevaate, kuidas mujal maailmas ja juba ka Eestis tähelepanelikkuse harjutusi rakendatakse.

"Edasi mõtleme, kuidas saame laiendada Eestis kasutusala, et liikuda tähelepanelikuma tervema Eesti poole. Kogu selles teemas tasub mõelda selle peale, et oluliselt on tõusnud vajadus oma meele treenimise järele seoses nutiseadmete ja infohulga kasvuga," lisas Alender.

Toetusrühma kuulub saadikuid nii koalitsioonist kui opositsioonist, parteipoliitika lubatakse selles toetusrühmas kõrvale jätta.

14. riigikogu koosseis on moodustanud 54 parlamendirühma ja 45 toetusrühma.

Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad parlamendi üksikliikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale, toetada või kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.