"President näitab sellega väga tugevalt eeskuju kõigile neile, kelle jaoks tunduvad meie maakonnad pealinnast "liiga kaugel"," ütles ta. "Varasemalt on Vabariigi Valitsus teinud siinkandis paaril korral väljasõiduistungeid, aga need on sellised kiired pealelennud, kus esimesel võimalusel tuisatakse eksootilise elamuse saamise järel tagasi mugavasse ministeeriumitooli."

Töötada ajutiselt Kagu-Eestis polnud Taro hinnangul kindlasti presidendile mugavusvalik, nagu kagueestlastelgi kipub olema keeruline pealinna vahet sõitmine, sest kogu elu koondub sinna. "Tegelikult on Kagu-Eestis võimalik tegutseda maailmatasemel nii tööstus- kui ka väikeettevõtluses. Tutvustasime presidendile neid näiteid, kui ta käis vahetult pärast ametisse astumist esimestel maakonnaviisiitidel. Jäi mulje, et talle väga meeldis," rääkis Taro. Ta usub, et president veedab koos kantselei personaliga Kagu-Eestis mitu meeleolukat, töist ja huvitavat nädalat.

"Kõiki üleriigilisi küsimusi saab siin käsitleda väga edukalt. Kui kellegagi on tarvis kohtuda, siis siinkandis leiab piisavalt esinduslikke ruume nii väliskülaliste vastuvõtmiseks kui ka suurema presidendi vastuvõtu korraldamiseks," märkis Taro. "Mäletatavsti tegi eelmine riigipea oma viimasel kodukaunistamise üritusel ettepaneku korraldada Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõtt Mooste mõisas. Miks mitte kutsuda kultuurirahvas juba 20. augusti vastuvõtule siia piirkonda?"

Taro arvates oleks ka üsna kohane, kui presidendil oleks Kagu-Eestis mõni väiksem suveresidents, mis aitaks edaspidi tema regulaarset viibimist selles piirkonnas paremini korraldada. "Sedasi oleks ta siin alati veelgi rohkem, nagu omas kodus, kuigi president tunneb end kindlasti koduselt kõikjal Eestis," sõnas Taro.