Partei kehva valimistulemuse järel teatas erakonna esimees Jevgeni Ossinovski, et loobub uuesti juhiks pürgimast. Sotside ridadest on nüüdseks juuni alguses toimuva uue juhi valimiste eel üles seatud neli esimehe kandidaati: Indrek Saar, Riina Sikkut, Sven Mikser ja Lauri Läänemets.

Homme näitab Delfi nelja kandidaadi debatti, kus kõigil neljal on oma sobivust võimalik näidata.

Kui Indrek Saare ja Riina Sikkuti sukeldumine võitlusesse esimehe kohale oli ette arvatud, siis Sven Mikseri soov proovida teist korda kätt ses ametis mõnevõrra üllatav. Mikseril tuleb kohe aru anda, et kas tema otsuse taga pole mitte soov hajutada hääli nii, et ainus naiskandidaat jääks kindlalt kohast ilma?

„Sotside esimeheks sobiks naine väga hästi. Sotsid suutsid riigikokku esimest korda tuua erakonna, kus mehi ja naisi on võrdselt. Veelgi enam, naiskandidaatide poolt meile toodud häälte osakaal oli suurem, kui nende osa nimekirjas,“ märkis Mikser vastuseks.

Aga miks ei ütle Mikser siis aitäh ja loobu kohe ainsa naiskandidaadi kasuks?

„Oleme erakond, kes usub võrdõiguslikkusesse. See tähendab seda, et naised ja mehed peavad omama võrdselt võimalusi ka kandideerimisel erakonna esimeheks. Minu kasuks räägivad kindlasti rikkalikud kogemused,“ põhjendas ta.

Vaata debatti täispikkuses laupäeval Delfist!