Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart teatas täna, et tema hinnangul ei ole mitte ükski film väärt seda, et kuuks ajaks sulgeda pealinna üks olulisemaid liiklusartereid.

Meeri sõnul on linn valmis kaaluma magistraali osalist sulgemist palju lühemaks ajaks, kuid täielik sulgemine terveks kuuks ei ole mõeldav.

Sepp kostis seepeale, et soovist suvel Tallinnas filmida, oldi linnavalitsuses teadlik juba kevadel. "Suurem probleem oli valimised ja linnapea vahetumine," ütles ta.

"Christopher Nolan tuleb juba juulikuus Eestisse. Sellele teemale oli vaja kiiresti lahendus leida, aga teised teemad olid ka uue linnapea laual," lausus Sepp ja lisas, et ju siis meer lihtsalt ei ole jõudnud sellega detailselt tegeleda.

Nüüd tuleb Sepa sõnul hakata linnaga kompromissi otsima. "Hakkame detailide üle arutama ja leiame lahenduse, kuidas see film lühema aja jooksul ära filmida."

Ta lisas, et kuna tegemist on väga detailse plaaniga, ei saa selles juhuse hooleks mitte midagi jätta. Konkreetse lahenduse leidmine võib seega võtta mõned päevad aega.

Milline võiks olla filmimiseks vajalik miinimumperiood, jäi Sepp vastuse hetkel võlgu. "Ma detaile tõesti ei tea. Seda teab vast ainult Warner Bros".

Seoses maailmakuulsa filmirežissööri Nolani uue filmi võtetega Tallinnas on tänavu suvel oodata linnas mitmeid suuremaid muudatusi.

Väidetavalt on filmiga seoses õhus idee, et juulikuuks suletaks tervelt neljaks nädalaks Lasnamäe kanal ehk Laagna tee, sest seal soovitakse teha järjestikuseid filmivõtteid. See tähendab, et Laagna tee oleks mõlemalt poolt kuuks ajaks iga päev kinni.

Jaga
Kommentaarid