Ainsa erakapitalile kuuluva ettevõttena mahtus atraktiivsete tööandjate esiviisikusse Tallink.

Kantar Emori uuringuspetsialisti Mari-Ann Ploomi sõnul tajuvad inimesed riigi omanduses olevaid suurettevõtteid stabiilsete ja kindlatena, mis põhjendab ka nende atraktiivsust ligi 2000 küsitletud palgatöötaja silmis. „Samuti eeldatakse, et nendel ettevõtetel on piisavalt võimalusi kõrgemate palkade maksmiseks,“ märkis Ploom.

Ta lisas, et eestlased hindavad ka turismivaldkonna ettevõtteid, kus töötamine tundub põnev ning mis pakuvad küllap ka võimalust reisida.

Tallinna Lennujaama puhul on Ploomi kinnitusel täidetud mõlemad kriteeriumid – ühelt poolt pakub ettevõte kindlustunnet, teisalt peetakse tööd vaheldusrikkaks. „Tallinna Lennujaama nähakse lisaks uuendusmeelse ja arenevana ning ka töökeskkond tundub inimestele meeldiv,“ lisas Ploom.

„Lennujaama kui tööandja atraktiivsust toetavad Eesti elanike isiklikud positiivsed kokkupuuted reisijana ning tõenäoliselt ka ettevõttele osaks saanud rahvusvaheline tunnustus - rahvusvaheline lennujaamade ühendus Airports Council International andis eelmisel aastal Tallinna Lennujaamale Euroopa parima lennujaama tiitli,“ ütles Kantar Emori uuringuspetsialist.

Tööandjate maine uuringut viis uuringufirma tänavu läbi juba 14. korda. 1900 palgatöötajat üle Eesti seadsid aprillis-mais pingeritta 50 tööandjat.