"Mingeid tõendeid ei ole, mingeid tunnistajaid ei ole," väitis Helme esmaspäeval. Prokuratuuri pressinõunik Jelena Filippova aga kinnitas, et Marti Kuusiku uurimine on kohtueelses menetluses.

Kohtueelse menetluse eesmärk on teha kindlaks, kas kuritegu pandi toime ja millised olid kuriteo asjaolud. Uurimise ajal kogutakse tõendeid väidetava kuriteo kohta, tehakse kindlaks asjaolud ning võetakse vastu otsus, kas teile süüdistuse esitamine on piisavalt tõendatud.

Kuusik lubas mai alguses hakata nõudeid esitama sotsiaalmeedias temast laimu kirjutanud inimestele. Seetõttu palus ta ka kuvatõmmiseid teda laimavatest postitustest. Kuusik ei soovinud öelda, kas ta on kellelegi juba rahalise nõude esitanud. "Küll kõik varsti selgub," jäi Kuusik napisõnaliseks.

Pisut üle ööpäeva IT- ja väliskaubandusministrirollis olnud Marti Kuusiku kohal lasuvad koduvägivallasüüdistused, kuna mitmed Rakvere elanikud teavad rääkida, kuidas Kuusik enda abikaasat on peksnud. Kuusik pole ühtki süüdistust omaks võtnud.