Sweet Spoti korraldaja Hardi Loog ütles, et hindab nädalavahetusel olukorda ja langetab esmaspäevaks otsuse, kas festival toimub või mitte. Ka festivali Facebooki lehele ilmus eile teade, et esmaspäeval on tähtsaid uudiseid oodata.

Festival ähvardab ära jääda?

Sel nädalal tuli ilmsiks kahtlus, kas eelmisel aastal esimest korda toimunud populaarne linnafestival jääb tänavu hoopis ära. Sweet Spoti ametlikul Facebooki lehel oli pikalt vaikus ning samuti oli linnapildis mullusega võrreldes tunduvalt vähem välireklaami näha.

Kultuurikatla sündmusteenuste müügijuht Kristiina Kütt möönis, et kahtlust äratas see, et neil ei õnnestunud pikalt festivali korraldajatega ühendust saada, kuigi Kultuurikatel annab oma ruumid ja väliala Sweet Spotile üürile.

"Kas tänavu festival toimub või mitte, ei saa meie öelda. Ootame selle kohta festivali korraldajalt ametlikku teadaannet," ütles Kütt.

Kas festival ähvardab ära jääda, ei tea öelda ka Sweet Spotil üles astuva trio I Wear* Experiment liige Hando Jaksi. Ta sõnas, et nad ootavad niisamuti korraldajate ametlikku teadet, kuid lisas, et oleks väga kahju, kui ainuke omataoline linnafestival tänavu ära jääks.

Kiire omanikuvahetus

Äripäeva andmetel müüs Hardi Loog, kes korraldas ka pankrotti läinud Weekend Festivali, mõni kuu tagasi maha oma sel suvel Sweet Spot festivali korraldama pidanud ettevõtte, kuid on nüüd tagasi selle eesotsas.

"Mul oli soov ja tahe osta see festival ära, aga kuna lepingut ei täidetud sellisel kujul, siis see pöörati tagasitätimisele," ütles Omniva nõukogu liige ning ettevõttega Lindomare LHV pensionifondide turustamist vahendav Lauri Paeveer, kes oli ettevõtte omanik kaks kuud kuni 28. maini.