Marti Kuusik oli ministrikohal vaid poolteist päeva ning astus tagasi perevägivalla kahtlustuse tõttu.

29. aprillil, kui Kuusik riigikogus ametivande andis, ilmus Eesti Ekspressi artikkel, milles toimetusele teadaolevad allikad väitsid, et värske minister on aastaid oma abikaasa suhtes vaimset ja füüsilist vägivalda kasutanud. Samal päeval alustas politsei Kuusiku väidetava vägivaldsuse uurimiseks kriminaalmenetlust.

30. aprillil astus Kuusik enda sõnul valitsuse töörahu, oma maine puhastamise ja perekonna kaitsmise huvides ministriametist tagasi.

Kuusik on lähisuhtevägivalla kahtlusi eitanud ning nimetanud seda meediarünnakuks.

Kuusik keeldus täna Delfile kommentaare andmast.

Rahvusringhäälingule (ERR) antud usutluses ütles ta aga, et prokuratuuri esitatud kahtlustus pole midagi dramaatilist, sest tegemist on tavapärase menetlusprotseduuriga. "Pigem on see positiivne samm, et saada selgus majja," ütles Kuusik.

30. mail esitas Kuusik halduskohtule riigi vastu kaebuse ja nõuab hüvitist kuue kuu ametipalga ulatuses ehk 31 458 eurot.

Riigikantselei otsusega jäi Kuusik kopsakast hüvitisest ilma, sest valitsuse seaduse järgi ei ole hüvitist ette nähtud, kui ministrikohalt lahkutakse omal soovil. Kuusik sellega ei nõustu.

ERR-ile ütles Kuusik, et väärib vaid pooleteistpäevase ametiaja eest nii suurt hüvitist, sest ta sunniti lahkuma ja ootab talle antud lubaduste täitmist.

"Et see [tagasiastumine - toim.] vormistati sellisel moel, et minule antud lubadusi ei täidetud, siis palun vabandust, mina ei näe selles endal süüd. Lubadusi on vaja täita," sõnas ta.