Suurima häälesaagi kogunud sotsiaaldemokraadi Marina Kaljuranna esimene eelistus on kodanikuvabaduste ning justiits- ja siseasjade komisjon, vahendab ERR Uudised. Asendusliikmena sooviks ta töötada tööstuse, teadusuuringute ja energeetika komisjonis, lisaks naiste õiguste ja soolise võrdõiguslikkuse komisjonis.

Samuti sotsiaaldemokraatide fraktsiooni kuuluva Sven Mikseri esimene eelistus on välisasjade komisjon, sellele järgnevad rahvusvahelise kaubanduse komisjon, julgeoleku- ja kaitsekomisjon ning petitsioonide komisjon.

Seni ALDE nime kandnud fraktsiooni uueks nimeks saab Renew Europe ehk Uuenev Euroopa. Sinna kuuluvad Eesti saadikutest reformierakondlased Andrus Ansip ja Urmas Paet ning keskerakondlane Yana Toom.

Praegu Euroopa Komisjoni digitaalse ühtse turu valdkonna asepresidendi ametis olev Andrus Ansip tahab digiteemadega jätkata ka Euroopa Parlamendis.

EKRE poliitik Jaak Madison liitub Euroopa Parlamendis endise Rahvaste ja Vabaduste Euroopa fraktsiooniga, mis on samuti uuenenud. Madisoni valdkonnaeelistused on põllumajanduskomisjon, kodanikuvabaduste ning justiits- ja siseasjade komisjon, põhiseaduskomisjon ja välisasjade komisjon.