"Viimastel kuudel oleme pidanud läbirääkimisi erinevate linnavalitsuse osakondadega liikluse ja muu logistika korraldamise osas seoses filmivõtetega. Koostöös linna juhtkonnaga oleme leidmas tasakaalupunkti Tallinna ja Eesti näitamise filmis ja võimalike ebamugavuste vahel, mida linnas filmimine võib tekitada," märgitakse postituses.

Kõlvart edastas enne keskpäeva teate, et kokkulepet filmitegijatega Laagna teel filmimise osas veel pole.

„Tänaseks pole kokkulepet sõlmitud, seega pole ka mingit kindlust selle osas, et Laagna teel filmivõtteid tuleb. Pole ka kokku lepitud ajagraafikut võtete läbiviimiseks. Seega on filmivõtted suure küsimärgi all ja kõik vastupidised teated on ennatlikud,“ ütles Mihhail Kõlvart.

Allfilmi produtsent Ivo Felt selgitas, et tegemist oli kommunikatsiooniveaga. "Ma täpselt ei tea, mis selle teatega juhtus. Uurin veel asja ja ei soovi seda praegu rohkem kommenteerida," sõnas ta.

Tallinna linnavalitsuse nõunik Priit Simson ütles, et arutelud jätkuvad režissööri Christopher Nolani meeskonnaga ja ühtegi kokkulepet pole seni sõlmitud. Simson ei soovinud täpsustada, mis täpsemalt ei lase praegu kokkuleppeni jõuda. Küll aga märkis ta, et Allfilmi teadet võib tõlgendada survestamisena, et linn ja Nolani meeskond kiiremini konsensusele jõuaks.

"Linn peab veel arutama, kuidas viia nii suur sulgemine ellu," sõnas Simson. Ta ei öelnud, mis teede sulgemist veel filmimise tõttu arutatakse.

"Laagna tee sulgemist soovisime algselt neljaks nädalaks. Konstruktiivsete läbirääkimiste tulemusena linnaga oleme leidnud võimaluse Laagna tee kasutamise vajadust oluliselt vähendada, kombineerides ajutisi tee sulgemisi, ümbersuunamisi ja liikluse möödajuhtimist. Kompromissina läbitöötatud plaan võimaldab meil Tallinnat ja Laagna teed filmis näidata, arvestades maksimaalselt linnaelanike vajadustega. "

Laagna tee ümbersuunamiste ja ajutiste sulgemiste üldine plaan on järgmine:

- esmaspäevadel ja teisipäevadel on Laagna tee liiklusele täielikult avatud;
- kolmapäevast reedeni tipptundidel on Laagna tee põhja pool ühistranspordile ja erasõidukitele kasutatav ühes suunas sõitmiseks – hommikul suunaga kesklinna ja õhtul suunaga kesklinnast välja;
- kolmapäeval ja neljapäeval kl. 10-16.30 on Laagna tee suletud;
- reedel on Laagna tee suletud kella kl. 10-15.30;
- nädalavahetustel on Laagna tee liiklusele täielikult suletud.

Muudatused liikluskorralduses toimuvad ajavahemikus 10.-28. juuli.

Plaan kattub suuresti Mihhail Kõlvarti soovidega. 31. mail märkis linnapea, et mitte ükski film ei ole väärt tekitama segadusi pealinna tänavatel.

"Me ei või lubada Laagna tee täielikku sulgemist. Oleme valmis kaaluma magistraali osalist sulgemist palju lühemaks ajaks, kuid täielik sulgemine terveks kuuks ei ole mõeldav," märkis Kõlvart.

"On mõistetav selle filmiprojekti võimalik positiivne mõju Tallinnale ja kogu riigi imidžile, samuti režissöör Christopher Nolani austajate emotsioonid, kuid me ei saa lasta tekkida pealinnas liikluskaosel, kui ei toimi ühistransport ja abivajajateni ei jõua operatiivteenistused, mis tähendaks tallinlaste, eeskätt Lasnamäe ja Pirita elanike elu totaalselt keerulisemaks muutmist."