Kõige kallim taksotariif on Šveitsis. Seal küsitakse viie kilomeetri pikkuse sõidu eest 22,68 eurot. Kõige odavam on taksoga sõita aga Egiptuses. Seal tuleb viie kilomeetri pikkuse sõidu eest välja käia kõigest 0,84 eurot. Suurbritanniasse minnes tasub arvestada, et sind viiakse edasi 5 kilomeetrit, kui oled nõus maksma keskmiselt 10,08 eurot.

Nimelt tegi veebileht taxi2airport.com uuringu, mille käigus võeti luubi alla taksohinnad erinevates riikides. Andmed saadi veebilehelt taxi-calculator.com. Selgub, et enamasti kasutavad inimesed taksot viie kilomeetrise teekonna läbimiseks. Seetõttu uuritigi, kui palju tuleb erinevates riikides rahakotti kergendada just nimelt viie kilomeetri pikkuse taksosõidu jaoks.

Kümme kõige odavamat riiki ja keskmine taksosõidu hind, mida viie kilomeetri läbimise eest küsitakse on nähtavad tabelis. Riigid on järjestatud alates odavaimast.

RIIKHIND 5 KM PIKKUSE SÕIDU EEST (€)
Egiptus0,84
India1,29
Tai1,41
Indoneesia1,68
Malaisia1,70
Mexico1,80
Türgi2,24
Hiina2,41
Argentiina2,44
Vietnam2,47


Kümme kõige kallimat riiki ja keskmine taksosõidu hind, mida viie kilomeetri läbimise eest küsitakse on nähtavad tabelis. Riigid on järjestatud alates odavaimast.

RIIKHIND 5 KM PIKKUSE SÕIDU EEST (€)
Rootsi9,91
Prantsusmaa10
Suurbritannia10,08
Uus-Meremaa10,53
Austria11,60
Belgia12,9
Holland13,40
Saksamaa13,80
Jaapan15,64
Šveits22,69


Viis head nippi, kuidas säästa raha ja organiseerida oma reis säästlikumalt

1. Arengumaades — näiteks Aafrikas — pole taksodel taksomeetrit. Seetõttu on oluline enne sõitu küsida taksojuhilt, kui palju sõit maksma läheb. Veel olulisem on teha seda enne taksosse istumist. Muidu võib olla juba liiga hilja.

2. Kui arvad, et taksojuht proovib sul naha üle kõrvade tõmmata, siis küsi mõnelt sõbralikult kohalikult, kui palju võiks õiglane hind tema arust olla. Nii saad vähemalt aimdust, kas tasub maksta nii palju nagu taksojuht küsib või peaksid otsima mõne teise takso.

3. Kui kasutad ühistransporti arengumaades — näiteks Indias -, siis võib see olla pöörane kogemus. Niisiis küsi enne bussi astumist mõnelt kohalikult, kui palju pilet võib maksma minna, et sul oleks sularaha kohe valmis.

4. Reisides tasub teha enne kodutööd piletite ostmise osas. Näiteks mõnedes kohtades on pileti ostmine piletimasinast odavam kui eraldi piletimüügiputkast või bussijuhi käest. Mõnedes riikides ei müügi bussijuht pileteid ja peadki pileti juba enne bussi astumist mujalt ette ostma.

5. Mõnedes riikides on mõistlik osta mitme korra pilet, sest see tuleb odavam. See on mõistlik, kui plaanid sõita mitu korda ja viibid selles linnas mitu päeva.