Täna on kohtus samas kriminaalasjas süüdistuse saanud ärimehed Alexander Kofkin, Vello Kunman, Hillar Teder, arutelu jätkub selle üle, kas nad andsid Savisaarele altkäemaksu. Samuti altkäemaksus süüdistatav Aivar Tuulberg tänasele istungile ei jõudnud.

Samas on kohal endine Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo, kellelt riigikogu saadikupuutumatuse võttis ja keda süüdistatakse altkäemaksu andmisele ja võtmisele kaasaaitamises. Lisaks sai süüdistuse Keskerakond.

Täna oli päevakorras prokuratuuri tõendite esitamine. Pooltunni möödudes, kui füüsilised tõendid olid kohtule ära antud ja hilinejad ka saali olid jõudnud, lahkusid istungilt kolmanda isiku ehk süüdistusest vabastatud Edgar Savisaare esindaja ja süüdistatavana kohtu all oleva Tuulbergi esindaja, sest neile rohkem küsimusi polnud tänaseks planeeritud. Tuulberg ise täna istungile ei jõudnud, kuid nõustus kohtuistungi toimumisega ilma tema endata.

Samuti kuulati täna tunnistajana üle 2007. aastast Tallinna abilinnapeana töötanud keskerakondlane Eha Võrk, kellelt küsiti, kuidas Tallinnas linnavaraga ümber käiakse, mis protseduurid seda eeldavad, aga ka seda, kuivõrd paljude süüdistatavatega ta tuttav on.

Samuti kuulati üle Mündi 2 asunud restorani varasemalt opereerinud osaühingu juht Madis Eensaar. Linnale kuuluva Mündi tänava kinnistu puhul kahtlustatakse altkäemaksu tehingut.

Esitatud süüdistuse kohaselt võttis Edgar Savisaar Tallinna linnapeana vastu altkäemaksu ja nõustus sellega seoses oma tööülesannete täitmisega.

Detsembri lõpus vabastati protsessist Edgar Savisaar tema tervisliku seisundi tõttu kohtu alt. Riigiprokuratuur süüdistas Savisaart Tallinna eelarvevahendite kasutamises enda ja Keskerakonna huvides, samuti neljas altkäemaksu võtmises, rahapesus ja Keskerakonnale keelatud annetuse vastu võtmises. Keskerakond on kohtu all juriidilise isikuna.

Altkäemaksu vahendamise süü omaks võtnud ekspoliitik Villu Reiljani osas lahendas kohus süüasja kokkuleppemenetluses.

Enne juulikuist pausi on protsessis veel toimumas kaks istungit - teisipäeval ja kolmapäeval. Homsel istungil saavad sõna Kalev Kallo, Hillar Teder ja Keskerakond.