TS Laevad annab reisijatele seitse sooja soovitust, kuidas muuta reis Eesti parimatele puhkusesaartele mugavaks nii endale kui teistele ning kuidas vältida asjatut ajakulu sadamates.

Soetage kindlasti e-pilet

Reisimiseks suursaartele tasub alati osta e-pilet kas kindlale reisile või üldjärjekorda veebilehelt www.praamid.ee. E-pilet tagab eelisjärjekorras saamise piletil märgitud reisile, kui saabuda sadamasse 15 minutit enne reisi väljumist. Kui soovitud ajaks on e-teeninduses piletid välja müüdud, tasub soetada reisimise päeval üldjärjekorra e-pilet, mis aitab vältida kassajärjekorda ning tagab sujuva pääsu sadamaalale. Reisides e-piletiga säästate aega, tagatud on sujuv sõit sadamaalale ning kiire pääs laevale.

Reisige õige piletiga

Oluline on veenduda, et soetatud pilet on korrektne. Enne makse teostamist tuleb kindlasti kontrollida, kas piletil on õige sõidusuund, sõiduki kategooria, reisijate arv ja soodustuste kasutamine.
Juba ostetud piletit on võimalik muuta kuni 15 minutit enne reisi väljumist. Vale piletiga reisimine võib kaasa tuua kopsaka rahatrahvi, mis ilmselgelt rikub tuju ära.

Varuge aega — ärge kihutage maanteel

Suvisel ajal on maanteedel mitmeid teeremonte. Enne reisi algust on mõistlik Maanteeameti kodulehelt uurida, kas läbitaval teelõigul võib olla takistusi. Rahulikult sõites ja aegsasti marsruuti planeerides on tagatud turvaline teekond endale, reisikaaslastele ja kaasliiklejatele.

Sadamasse jõudmisel jälgige teeviitasid

Sadamaalale sõites on oluline järgida liiklusmärke ja teekattemärgistust ning valida sadamasse sisenemisel aegsasti õige sõidurada.
Tõkkepuuni jõudes tuleb peatuda selleks ettenähtud kohas, vaid nii on võimalik tuvastada sõiduki number automaatselt ning kuvada tablool õige sõiduraja number. Tõkkepuu avanemisel sõitke suunatud rajale ja parkige sõiduk mõistliku pikivahega.

Laevale sõites juhinduge märguannetest

Kui antakse korraldus liikuda laevale, siis palume vältida sõiduki juhtimist segavaid tegevusi. Sadamaalal ja laevale sõites kehtivad samad liikluskorraldusreeglid nagu maanteel liigeldes.
Jälgige madruste märguandeid ning manööverdage sujuva sõidukiirusega. Laeval jätke eelmise sõidukiga mõistlik pikivahe — mitte rohkem kui pool meetrit. Seisake mootor, kui on selge, et eesolev sõiduk on lõplikult peatunud — nii mahub laevale rohkem sõidukeid.

Pardal olles naudi head äraolemist

Parvlaevade pardal tasub maitsta head kohvi ja kinnitada keha. Pere pisimad saavad mängida mängunurgas ja teha fotoseinal meeldejäävaid pilte. Istumiskohti jagub kõigile — nii neile, kes soovivad vaikuses merevaadet silmitseda, kui neile, kel vaja nutitelefoni laadida.

Jõudes sihtsadamasse

Kuuldes kõlaritest kapteni märguannet on aeg liikuda sõidukisse. Laevalt maha sõites on taas oluline jälgida madruste märguandeid ja liiklusmärke sadamaalal.

Palume sõidukijuhtidel arvestada jalakäijatega ning teiste kaasliiklejatega.

TS Laevad teenindab aastas üle 2,3 miljoni reisija, kellest üle 60% eelistab reisida suursaartele e-piletiga. Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa liini parvlaevareisidele on võimalik osta pileteid kogu suveks. Kindlasti tasub populaarsete nädalavahetuste ja suveürituste ajaks piletid juba varakult soetada veebilehelt www.praamid.ee.