Põlluaas tutvustas Eesti parlamendi tööd esimeste kuude jooksul ja tõi esile vastuvõetud otsused, nende seas ka seaduse alkoholiaktsiisi langetamise kohta, mis mõjutab Eesti majandust nii põhja kui ka lõuna suunal.

Haavisto hindas kõrgelt Eesti valimist ÜRO Julgeolekunõukogu mittealaliseks liikmeks ja nimetas seda saavutuseks. Kohtumisel tõdeti, et see annab Eestile võimaluse riigil ennast tuntuks teha maailma eri paigus. „See annab meile võimaluse olla osaline tähtsate rahvusvaheliste probleemide lahendamisel,“ märkis Põlluaas.

Kohtumisel toodi esile Euroopa Liiduga seotud aktuaalsed probleemid, mis on seotud Brexiti ja mõne riigi erimeelsustega mitmes sõlmküsimuses. Samas tõdeti, et vaatamata lahkarvamustele Euroopa Liit toimib ja püüab probleeme lahendada läbirääkimiste kaudu. Kohtumisel oli kõne alla ka äsja valitud Euroopa Parlamendi uus koosseis ja uued Euroopa Komisjoni voliniku kandidaadid nii Eestist kui ka Soomest. Euroopa Liiduga seotud teema käsitlus oli asjakohane seoses Soome eesseisva eesistumisega Euroopa Liidu Nõukogus.

Kohtumisel osalenud väliskomisjoni esimees Enn Eesmaa tõstis esile häid suhteid kahe riigi parlamentide vahel. Sellest annavad tuunistust regulaarsed kohtumised nii komisjonide kui ka parlamendirühmade vahel.