Täna sai EJS teada, et Pärnumaal GPS kaelusega varustatud hundi signaal on katkenud. Riigikogu liikme Peeter Ernitsa teada lasid jahimehed hundi Lääne-Virumaal maha.

"Mina ei olnud ise loomulikult püssi taga ja kohapeal ka mitte. Ent minu allikad olid sealsamas paigas Sirtsi soo lähedal," täpsustas Ernits, kelle allikad on kohalikest jahindusringkondadest.

EJS tegevjuht Tõnis Kortsi sõnul suhtuvad nad Ernitsa väitesse väga tõsiselt, kuid on ennatlik hundi kadumises jahimehi süüdistada.

"Kui kahtlus peaks osutuma tõeks, on tegu jahieetika raske rikkumisega, mille seaduskuulekad jahimehed ühemõtteliselt hukka mõistavad," ütles ta. "Küll aga oleme väga huvitatud kadunud hundi saatuse kindlaks tegemisest ja valmis selle nimel igakülgseks koostööks riigiasutuste jt organisatsioonidega," lisas Korts.

Tegevjuhi sõnul kogub EJS seltsisiseseselt infot ja kutsub üles kõiki, kes omavad teavet, mis võivad hundi saatuse kindlaks tegemiseni viia, seda asjaomastele riigiasutusele edastama.

Keskkonnaagentuurist jõudis 19. juunil avalikkuseni teave, et hundi kaelarihm lõpetas signaali andmise umbes nädal tagasi. EJS on konsulteerinud nii Keskkonnaagentuuri kui kohalike jahimeestega, kes täna signaali katkemiskohta ja selle ümbruskonda läbi otsivad.

Kadunud hundi näol on tegemist veebruaris Sindi paisu juurest jäisest veest koera pähe päästetud noore isahundiga, kes toimetati loomakliinikusse. Keskkonnaagentuur paigaldas hundile GPS-saatja ning õhtul lasti susi tema tõenäolise elupaiga lähistel tagasi metsa.