Võidutöö „Kongo tango“ tõlgitakse inglise keelde, et võimaldada väliskirjastajatel käsikirjaga tutvuda.

Peale auhinnaliste kohtade tõstis romaanivõistluse žürii esile kolm silmapaistvat käsikirja, mille autorid on Villiam Neeme, Margus Müür ja Märt Laur.

Postimehe eriauhinna pälvis Taavi Jakobson, Eesti Keele Instituudi ja Emakeele Sihtasutuse auhinna Paul Raud ning Margus Karu eriauhinna Liine Roos.

“Paljud käsikirjad tegelesid eneseotsinguga ja vaatega Eestile, sageli väljastpoolt,“ ütles žürii liige ja Eesti Kirjanike Liidu esimees Tiit Aleksejev. “Teatud mõttes peegeldab see Eesti enda valikuid, kuidas olla ühtaegu avatud ja kaitstud. Tase oli kõrgem kui varasematel aastatel ja käsikirjade hulk tõestab, et kirjutamine ja kirjandus läheb eestlastele jätkuvalt korda.”

Võidutööd valiti välja 58 algupärase ja seni avaldamata käsikirja seast. Käsikirjad jõudsid žürii liikmeteni autoreid avaldamata

Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlus on 1926. aastal algatatud kirjastuse Loodus romaanivõistluse idee jätkaja. Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlus algatati Eesti erakapitali toel 2014. aastal ja see toimub iga kahe aasta tagant.

Esimese Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistluse võitjaks valiti 2015. aastal Armin Kõomäe romaan „Lui Vutoon“, 2017. aastal valiti võiduteoseks Vahur Afanasjevi romaan „Serafima ja Bogdani“.