Juhtum leidis aset eelmise aasta detsembrikuisel ööl, kui konflikti käigus kaotas elu 52-aastane Lääne päästekeskuse juhtivinspektor. Esialgu süüdistati Palut ainult teise isiku pussitamises, kes pääses lõpuks eluga, ent hilisemad tõendid näitasid, et Palu võis pussitada ka Kallavust.

Viimase karistuse sai kohtupinki suunduv Palu 24. oktoobril selle eest, et ta varastas kahest Kuressaare kauplusest tööriistu.

2014. aastal mõisteti Palu süüdi pussitamises ja noaga ähvardamises. 9. veebruaril 2014 kella kahe ajal öösel ründas ta Kuressaare meelelahutusasutuses Kodulinna Lokaal juures inimest noaga. Ohver sai viga ja oli viis päeva haiglaravil. Kella 3.20 paiku samal ööl ähvardas ta baaris Privilege turvatöötajat noaga ja veidi hiljem Vaekoja Pubis politseinikku, kes üritas teda kinni pidada.

2012. aasta ööl vastu 4. jaanuari tungis Palu koos kaaslasega Kuressaare kesklinnas Kodulinna lokaali lähedal kallale võõrale noormehele ja andis talle peksa. Kui kannatanu kukkus, tagusid peksjad teda jalgadega edasi. Mõned päevad hiljem, ööl vastu 6. jaanuari läks Palu koos kaaslasega Astesse ühte naist otsima. Kui neile öösel ust ei avatud, lõid kutsumata külalised selle lihtsalt sisse. Ehmunult üles ärganud 52-aastane korteriperenaine üritas politseid kutsuda, kuid Palu äsas talle pähe millegagi, mis ilmselt oli kahvel.

Veel aega tagasi kerides: 2008. aasta 8. augustil tungis Palu Jürka poe juures kallale mehele, tekitades talle kehavigastusi. Päev hiljem ähvardas ta Kodulinna lokaali ees inimesel noaga kõrvad peast lõigata. Kui politseipatrulli koosseisus töötanud piirivalvur läks teda korrale kutsuma, lõi mees ametnikule rusikaga näkku.