"Kui me Tallinnas elektriliste tõukerataste laenutuse käivitasime, oli huvi selle vastu nii suur, et igati loogiline tundus järgmise sammuna pakkuda teenust ka suvepealinn Pärnus," selgitas Bolt Eesti tegevjuht Aleksei Kolesnikov.

Madridi, Pariisi, Riia ja Tallinna järel on Pärnu maailmas viies linn, kus Bolti tõukerattaga sõita saab.

Kolesniokovi sõnul on Pärnus kergliiklusteede võrgustik ja suvel eelistavad paljud inimesed auto pigem ratta vastu vahetada. "Meie eesmärk on, et inimesed saaksid linnas kiiresti ja mugavalt liikuda, valides selleks kõige sobivama vahendi. Kui tõukerataste laenutamine vähendab autode hulka liikluses, siis oleme ka meie oma missiooni täitnud," ütles ta.

Elektrilist tõukeratast saab rentida samast Bolti rakendusest, kust autot tellida. Selleks tuleb vajutada rakenduse paremal ülanurgas asuvat tõukeratta ikooni. Seejärel lülitub rakendus tõukeratta laenutamise režiimile. Sõiduvahendi saab lahti lukustada tõukerattal nähtava QR koodi abil. Esimesel kasutamisel kuvab rakendus sõitjale tõukeratta kasutusjuhendi.

Tõukeratta lahti lukustamine maksab Pärnus 1 euro ja iga kasutatud minut 15 senti. Ühe päeva jooksul maksab tõukeratta kasutamine sõitjale maksimaalselt 19 eurot. Rattaid saavad laenutada üle 18 aasta vanused sõitjad.

Tõukerattad hakkavad paiknema Pärnu kesklinnas transpordi sõlmpunktides ja käidavates kohtades. Näiteks hakkab rattaid leidma bussijaamast ja raamatukogu ning kesklinna kaubanduskeskuste juurest, rannast ja Supeluse tänavalt.

Tõukerattaid võib jätta kesklinna piirkonda, täpsed alad on rakenduses oleval kaardil tähistatud. Kui kasutaja jätab ratta ettenähtud alast väljapoole, on selle eest ettenähtud trahv 40 eurot.

Bolt alustab Pärnus sel nädalavahetusel toimuvate Hansapäevade raames 50 tõukerattaga, juulis ja augustis on tänavatel sada tõukeratast. Eestis on kasutusel Segway tõukerataste uusim mudel NineBot ES4, mille maksimaalne kiirus on 25 kilomeetrit tunnis ning ühe laadimistsükliga on võimalik sõita kuni 40 kilomeetrit.