Peaminister Jüri Ratas pole oma puhkusekuupäevi paika pannud. Riigikantselei vahendas, et ta võtab puhkust vastavalt võimalusele.

Justiitsminister Raivo Aeg puhkab juulis - nimelt 22.-27. juuli. Oma puhkuse plaanib ta mõnusalt veeta Saaremaal.

Kaitseminister Jüri Luik võtab sel suvel välja kaks puhkust. Esimest korda ühe päeva just täna (minister oleks saanud kujundada endale jaanijärgselt mõnusalt pika vaba nädala, kuid viibis eile-üleeile Brüsselis NATO kaitseministrite kohtumisel), 28. juunil ning teine kord 9.-26. juulini.

Keskkonnaminister Rene Kokk puhkab 8.-21. juuli.

Kultuuriminister Tõnis Lukase puhkus on veel ametlikult kinnitamata, kuid ta plaanib selle samuti välja võtta alates 8. juulist kuni 20. juulini ning teist korda veel paar vaga päeva 22.-23. juulil. Oma puhkuse plaanib ta enda sõnul veeta Eestis.

Maaeluminister Mart Järvik puhkab uuel nädalal - 1.-4. juuli. Mees lööb jalad mõnusalt seinale paariks päevaks ka kuu teises pooles, 22.-25. juulil. Ametile vastavalt plaanib Järvik puhkuse ajal tegutseda töiselt, näiteks ootab teda ees heinategu isatalus.

Majandusminister Taavi Aas võtab puhkuse välja 15.-28. juuli.

Rahvastikuminister Riina Solman puhkab intensiivsest tööst kolm nädalat, 22. juulist kuni 11. augustini. Tema tahab oma puhkusel jagada üleskutset "Puhka Eestis".

Niisiis plaanib ta sõita Toila SPA-sse, mis on tema väiksema poja lemmiksulistamispaik. "Kindlasti lähme ka Kiviõli seiklusparki. Tegelen aiatöödega ja korjan metsas mustikaid. Soovin läbi lugeda valdkondlikku- ja ilukirjandust, mitu raamatut on juba virnas ootamas," muljetas Solman Delfile.

Riigihaldusminister Jaak Aab puhkab parasjagu pärast jaane. Mees viibib puhkusel kuni 2. juulini.

Sotsiaalminister Tanel Kiik on otsustanud puhata juulis, kuupäevadeks 10-18. Siiski pole seda plaani veel ametlikult kinnitatud.

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Kert Kingo kuulub samuti nende hulka, kes võtavad suvel välja pikema puhkuse. Nimelt puhkab Kingo 8.-21. juuli.

Urmas Reinsalu plaanib puhata juuli teises pooles, kuid ta pole täpseid kuupäevi veel kinnitanud.

Helmede puhkuseplaanid pole veel paigas.