„Mida teadlikum ja haritum on meediatarbija, seda raskem on mõjutustegevust teostada ja seeläbi avatud ühiskondi lõhestada,“ ütles Mihkelson Hollandis Haagis toimunud Free Russia Foundationi korraldatud Venemaa mõjutustegevust lahanud konverentsil.

Mihkelsoni sõnul tuleb Euroopal lõpuks ometi harjuda sellega, et Venemaa peab meie vastu katkematut hübriidsõda, kus meediaruumi kasutatakse avalikkuse ja poliitikute mõjutamiseks strateegilise eesmärgi nimel - Berliini müüri järgse euroatlandi julgeolekuarhitektuuri lammutamiseks.

„Me ei vaja niivõrd uusi regulatsioone ja meediaruumi piiravat seadusandlust, vaid meil tuleb olemasoleva õigusruumi raames, alates põhiseadustest kuni korruptsiooni vastu võitlemiseni, püsti panna parim võimalik informatsiooniline heidutus,“ kõneles Mihkelson.

Oma ettekandes küsis Mihkelson retooriliselt, miks oleme närvis venelaste S400 õhutõrjesüsteemi müügi üle türklastele, kuid samas anname rohelise tee näiteks Sputniku ja RT meediasõdalaste vabale tegutsemisele meie inimeste meelte ja südamete võitmiseks.

Oma ettekande lõpetuseks leidis väliskomisjoni aseesimees, et Euroopas on veel väga palju teha infosõdadealase teadlikkuse tõstmiseks.