Sarnaselt laulupeo esimese päeva kontserdiga tehakse ka Tallinna Tule Tulemisega kummardus kõikidele õpetajatele ning viiakse laulupeotuli koolidesse, kus on oma muusikuteed alustanud tänased laulupeodirigendid.

Tule tulemist Naissaarelt ergutasid ka meresõbrad nii maalt kui merelt. Tulelaevaks oli kaater Dark Pearl kapten Armin Karu juhtimisel ning tuld eskordis PPA kaater. Tuld saatis kaitseliidu Tallinna maleva meredivisjoni kaater kapteniga Jimmy Karp. Tulelaevastiku lähedal olevad laevad tervitasid tule tulemist 7-sekundiliste helisignaalidega.

Õppeasutustest külastati esimesena kell 14.00 Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiat, kus Eesti Kooriühingu esimees Hirvo Surva, kes muide eile tähistas oma 56. sünnipäeva, ulatas laulupeotule sümboolselt rektor Ivari Iljale. Allolevast galeriist võib ka näha, kuidas Survat rõõmsasti õnnitleti.

Seejärel liiguti kell 15.00 edasi Tallinna Ülikooli, kell 16.30 Tallinna Muusikakeskkooli ning kell 17.30 Georg Otsa nimelisse Tallinna Muusikakooli. Peatuskohtades kõlab tule tervituseks koori- ja orkestrimuusika.

Tallinna Tule Tulemise teekonna kunstiline juht Janne Fridolin ütles, et laulupidude traditsiooni 150-aastase ajaloo tugisambaks on muusikaharidus, millele vaadatakse alt üles kõikjal maailmas.

"Peame olema uhked ja tänulikud oma õpetajatele, kes on muusikaharidust au sees hoidnud ning seisma selle eest, et nende hoog ei raugeks," lisas ta. Seda eesmärki kannab ka tule liikumine Tallinnas, millega tehakse kummardus kõikidele muusikahariduse edendajatele.

Täna õhtul kell 18.00 toimub Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli aias erinevate kooride osalusel laulupeotule kontsert. Pärast kontserdi lõppu liigutakse laulu- ja tantsupeo tulega Toompeale Kuberneri aeda, kus peab kõne ja võtab tule vastu Riigikogu esimees Henn Põlluaas.

Kell 22.20 viiakse tuli üles Pika Hermanni torni, mis on Fridolini sõnul kõige turvalisem koht, kus juubelipeo tuli kogu linnas ööbida saaks. Täpselt kell 22.39 loojub päike, kõlab „Mu isamaa on minu arm“ signatuur, langetatakse Eesti lipp ning Roman Toi „Õhtulaulu“ saatel jääb tuli Pika Hermanni torni ööbima.

Homme varahommikul tuuakse juubelipeo tuli Pika Hermanni tornist alla ning antakse üle XXVII laulupeo peadirigent Peeter Perensile, XX tantsupeo pealavastaja Vaike Rajastele ning rahvamuusikapeo loomingulisele juhile Juhan Uppinile.

Kell 7.00 kõlab Eesti hümni „Mu isamaa, mu õnn ja rõõm“ signatuur ning heisatakse Eesti lipp, misjärel laulab segakoor K.O.O.R Raul Talmari juhatamisel Eesti hümni ja kõlab „Laul põhjamaast“. Tantsupeo lavastusgrupp tantsib tantsu „Põhjamaa“ Kalev Järvela juhendamisel.

1. juunil päikesetõusul Raadi mõisapargis süüdatud juubelituli jõuab Tallinnas Kalevi staadionil toimuvale tantsupeo esimesele etendusele 4. juuli õhtuks. Lauluväljaku tuletornis süttib peotuli 6. juuli õhtupoolikul.