Eestile on lähenemas Skandinaaviast madalrõhkkond, mis jõuab täna õhtul Rootsi rannikule ning hakkab süvenema. Pöörise ees läheb saarte piirkonnas edelatuul tugevamaks (puhanguti 15 m/s) ning merelt saabub lohk ühes tiheda sajuga. Mandrile jõuavad sajupilved alles südaöö paiku, seega õhtune tantsupidu peaks pääsema kuivalt.

Ööl vastu homset liigub madalrõhkkond Ahvenamaa lähistele ning võtab suuna Eestile. Madalrõhulohk ühes tiheda ja kohati ka tugeva sajuga levib üle Eesti. Ühes sajuga paugub mõnel pool äike. Mandril puhub tuul lõunakaaarest 3-8, puhanguti 13 m/s, saartel ja läänerannikul tugevneb edela- ja läänetuul 9-14, iiliti 20 m/s. Sooja on 8 kuni 14 kraadi.

Hommikul jõuab tsükloni kese Hiiumaa lähedale, pärastlõunal Mandri-Eesti kohale ning Eesti ilm kujuneb lokaalselt väga erinevaks. Laussajuala taandub keskpäeva paiku Venemaale ning pilvede vahele mahub kohati ka päike, samas on mitmel pool oodata kiiret hoovihmapilvede arengut, mida saadab äike. Vihmahood võivad olla intensiivsed, aga kus täpselt, on raske öelda. Pärastlõunasel ajal kaardub merelt saartele uus tihedama sajuga tsoon, mis läheneb hilisõhtul mandrile. Tuul näitab homme iseloomu: mandril tõusevad lõuna- ja kagutuule iilid 15, saartel ja läänerannikul edela- ja läänetuule iilid 20-27 m/s. Põhja-Eestis pöördub tuul pärastlõunal kirdesse ja põhja, Lääne-Eestis loodesse. Sooja tuleb 12 kuni 17 kraadi.

Laulu- ja tantsupeolistele teadmiseks, et Tallinn võib jääda homme nn tormisilma lähedale ning ilm ei pruugigi väga lootusetu olla, aga öise laussaju järel tuleb päeval vihmahoogudeks ja võimalikuks äikeseks siiski valmis olla. Juhul, kui pööris valib lõunapoolsema trajektoori, siis võib Tallinna ilm kujuneda ka sajusemaks ja tuulisemaks.

Järgnevate päevade ülevaateks saab öelda niipalju, et laupäeva hommikutundidel peaks juba järgmised sajupilved ida-kagu suunas eemalduma, kuid mõni hoovihmapilv võib rongkäigulised siiski kätte saada. Nii tuul (loode 5-10 m/s) kui õhutemperatuur (sooja 14 kuni 17 kraadi) on mõõdukad ja vajavad kergeid üleriideid.

Pühapäev võib olla paar kraadi soojem ja veidi nõrgema tuulega, kuid hoovihma tõenäosus püsib.