"Kutsume inimesi üles mõistvale suhtumisele, mis ennekõik on vajalik peoliste turvalisuse eesmärgil," tõdes päästeameti Põhja regiooni vastutav korrapidaja Hengo Metsaru.

Laulu- ja tantsupeo pressiesindaja Sten Weidebaum ütles Delfile, et eilsel kontserdil oli 35 000 pealtvaatajat, millele tuleb juurde arvestada 47 000 rongkäigus lauluväljakule tulnud lauljat-tantsijat. Seega on täna pealtvaatajaid ligi kaks korda rohkem.

Weidebaum kinnitas, et väravates jälgitakse lahkujate hulka ja kui neid on suuremal arvul, siis võib tekkida mõningatel inimestel võimalus siiski laulupeo kontserdist osa saada. Samas midagi kindlat Weidebaumi sõnul lubada ei saa ja ta palus kõigilt värava taha jääjatelt mõistvat suhtumist.

Päästeameti kinnitusel on oluline, et vajadusel saaksid operatiivsõidukid lauluväljakul kiirelt reageerida ja abivajajani jõuda nii seal kui ka lähiümbruses.

Lauluväljakul on tulel silma peal hoidmas ja piduliste turvalisust tagamas Pirita päästekomando päästjad.

Päästeamet tuletab meelde, et operatiivautodele peavad alati tagama võimalikult kiire läbipääsu nii sõidukijuhid kui ka jalakäijad.

Täna kell 14 algavat XXVII laulupeo "Minu arm" kontserti saab suurte ekraanide vahendusel otsepildis jälgida mitmes paigas üle Eesti. Tallinnas kantakse laulupidu üle Vabaduse väljakul.