Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimehe, sotsiaaldemokraat Katri Raiki sõnul on vastustes hoidumine poliitikule lubamatu.

"Poliitiku seisus kohustab. Tuleb olla aus, lõpuni aus ja ausalt ning konkreetselt vastata, muud lahendust siin ei ole. Kadri Simson kindlasti mäletab, millistel reisidel ta käis ja kas ta nende eest tasus," sõnas ta.

"Praegune vastustest kõrvale hoidmine - nii nagu meedia on kajastanud - jätab kahtlusevarju ning lausa kutsub edasi arutama ja spekuleerima. Soovitan Kadri Simsonile ajakirjanike kõnedele vastata ning otse ja ausalt selgitusi jagada," lõpetas Raik.

Tänane Ärileht kajastas, et Kadri Simson on osalenud vähemalt ühel reisil, mis vormistati HKScani jaoks kui komandeering Belgia põllumajandusmessile. Tegelikuses käis 2016. aasta juulis Simson koos Soormi ja teiste lähikondsetega Rumeenias puhkamas.

Ajavahemikus 2014-2016 osalesid HKScani juhid näiliselt toidu- ja tööstusmessidel, näiteks Vene- või Prantsusmaal. Tegelikult käisid 2-15 liikmelised seltskonnas puhkamas Soomes, Rumeenias, Filipiinidel, Brasiilias.

2017. aasta septembris algatati kriminaaluurimine, mis lõppes oportuniteediga Teet Soormi osas ning mehele esitati 120 000-eurone arve ettevõttele tekitatud kahjude hüvitamiseks. Prokuratuur lõpetas ka asja uurimise, sest puudus kuriteo koosseis.