Eliitkomando võistlusel võtsid omavahel mõõtu päästemeeskonnad ja selle võitis Nõmme päästemeeskond (Tallinn) koosseisus Harpo Stroo, Siim Malva, Andreas Vassel ja Haiko Käärik. Teiseks jäi eelmisel aastal võitnud Vändra komando meeskond (Pärnumaa) ja kolmandaks Risti komando meeskond (Läänemaa). Päästjate individuaalse Pritsumehe võistluse võitis Timo Laks (Tõrva päästekomando). Teiseks jäi 0,8 sekundiga esikoha kaotanud varasem mitmekordne võitja Alor Kasepõld (Tõrva päästekomando). Pritsumehe võistluse kolmanda koha sai Mart Liblik (Tõrva päästekomando).

Samuti võistlesid omavahel päästeameti demineerijad, ohutusjärelevalve töötajad ja haldusvaldkonna töötajad. Demineerijate kutsemeistriks tuli meeskondlikult Põhja-Eesti pommigrupp ja individuaalse pommiülikonnas jooksu võitis CBRN (keemia- ja kiirguskaitse) üksuse juhataja Jan Raidloo. Ohutusjärelevalve inspektoritest oli parim Geimo Eesmäe Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroost, teiseks jäi Ats Tarto Lõuna päästekeskuse ohutusjärelevalve büroost ja kolmandaks Garri Mölder Põhja päästekeskuse ohutusjärelevalvebüroost.

Kõik võistlusalad nõudsid vastupidavuse kõrval oskusi, mida päästeameti töötajad rakendavad oma igapäevatöös. 21. korda toimunud Pritsumehel panid päästjad neljal võistlusalal proovile nii oma kutseoskused kui ka jõu, sest ainuüksi võistleja päästevarustus kaalus kokku ligi 22 kilo. Lahti tuli vedada pikki voolikuliine, kanda neljandale korrusele 20-kiloseid kanistreid, tõmmata üles 20-kilone raskus, vedada 85-kilost mannekeeni ja läbida erineva keerukusastmega takistusribasid.

Eliitkomando on samuti pika traditsiooniga ja vaatemänguline võistlus, kus päästekomandod sooritavad igapäevaülesandeid – kustutavad tulekahju, päästavad veest, teevad ennetustööd, lahendavad liiklusavariid ja päästavad nööride abil sügavustest.

Demineerijate kutsevõistlus toimus esmakordselt samaaegselt teiste kutsemeisterlikkuse võistlustega. Nii kahe- kui ka neljajalgsed pommigruppide liikmed võistlesid kokku lausa kaheksal alal, mille seas kontrolliti muuhulgas koerte kuulekust, demineerija teadmisi ja pommiroboti käsitsemist. Lõpuks joosti aja peale kilomeeter 40 kilo kaaluvas pommiülikonnas.