Rakvere Tarva hea sisemine keemia toimib endiselt ning kaks järjekordset eelmisel hooajal meeskonna Eesti esiliiga kullani aidanud mängijat püsivad Lääne-Viru korvpalli lipulaeva koosseisus, vahendab Rakvere Tarvas Facebooki lehel.

Teisipäeval andsid kinnituse jätkata Tarva mänguvormis Olybet korvpalli meistriliigas Janis Vahter ja Randel Rainer Lille.

32-aastane ja 196 cm pikk Vahter lausus, et kaalumist, kas mängijana naasta meistriiiga tasemele või mitte, oli tal üksjagu. "Mõtlesin eelkõige, kuidas saada toimima kogu logistika, mis puudutab tööd ja kodu. Korvpallimäng käib paljuski pere arvelt," ütles ta. "Kui oleksin 21-aastane, siis oleks see otsus tulnud tõenäoliselt lihtsamalt."

2004. aastal Eesti meistriliigas debüteerinud ja viis aastat hiljem tee Rakveresse ette võtnud ääremängija jaoks on algav hooaeg kõrgemal tasemel neljateistkümnes.

Hiljuti tegi Janis Vahter kaasa oma sünnipaiga Saaremaa koondises rahvusvahelisel Saarte Mängude turniiril Gibraltaril, kus talle ja tiimikaaslastele riputati kaela hõbemedalid.

"Nüüd on kõvasti vormi timmimist," märkis Vahter. "Paar kilo peab alla võtma, sest sellise vormiga, mis oli mullu esiliigas, ei saa meistrisarja nalja tegema minna."

Sümboolse tagasituleku meistriliiga tasemele võtab ette samuti läbi ja lõhki kohalik mängumees Randel Rainer Lille.

Kolm aastat tagasi Rakvere Tarvas/Palmse Metall rivistuses kõrgemal tasemel debüteerinud 20-aastane Lille tähendas, et ehkki talle pakuti Eesti Maaülikooli tudengina võimalust esindada samuti esiliigas võistlevat ülikooli korvpallimeeskonda, langes otsus siiski koduklubis jätkamise kasuks.

Sarnaselt Janis Vahterile ei saa kerge olema kahele tegevusele maksimaalselt pühendumine temagi jaoks. "Tahan ennast siiski proovile panna, olla samal ajal järje peal nii õpingute kui ka mängude ja treeningutega," kõneles tulevane metsanduse spetsialist Randel Rainer Lille.