Täna teatas pank, et sama saatus tabab ka tegevusi Poolas, kus pank oli esindatud ühe filiaaliga. Selle peamine ülesanne oli teenindada panga koduturu klientide vajadusi Poolas.

Kuigi pank korraldas seal kulude kärpimise programmi, ei suudetud seal rahuldavat kasumit teenida. Kulud olid kõrged ja kasumlikkus madal, teatas pank.

Et ka klientide käitumine muutus ja investeerimisvajadus on suur, otsustas pank tegevuse Poolas tuleval aastal lõpetada.

Handelsbanken alustas teises kvartalis oma ärimudeli ülevaatamist, keskendudes tegevustele, mis on jäänud viimases äritsüklis jäänud kasumlikuks.

Lisaks Balti ja Poola turult lahkumisele lõpetatakse üldse ekspordi finantseerimise pakkumine.

Handelsbanken suurendab kulutusi täielikult digitaalse kliendisuhte loomiseks. Põhjamaade pangad eelistavad üha rohkem roboteid ja tehnoloogiat pangatöötajatele, kirjutab Bloomberg.

Kui mitmeid teisi Põhjamaade panku raputavad rahapesuskandaalid, siis Handelsbankenil on suurim brexiti risk Põhjamaade pankade seas.

Handelsbankeni uus juhatuse esinaine Carina Akerström võttis panga esmaseks prioriteediks kulude kärpimise, kuna panga Briti üksus ja rahapesuvastase võitluse kulud olid mullu tavatult suured. Eelmine pangajuht lubas oktoobris koondada 1600 töötajat.

Lisaks Poolast lahkumisele teatas pank täna ka tegevuse lõpetamisest Jakartas ja Sydneys.