Ameerika Ühendriikide saatkond Eestis otsis võimalust kolida oma Kentmanni tänava hoonest lastestaadionile Väike- ja Suure-Ameerika tänavate vahel. Nende soovid jäid aga vastuseta ning superministeeriumi tagusele alale rajati kogukonnaaed, kus saab harrastada hoovisporti ning ehitatakse uusarendust. See tähendab, et USA saatkonna püüded uue asukoha leidmiseks kestavad nüüd juba enam kui kümme aastat.

2014. aasta lõpus ilmnes saatkonna esitatud kavast, et nad soovivad kolida Kadrioru külje alla paenõlvale. Uueks asukohaks märgiti Valge tänav 13, kus hetkel asub nn Valge ärimaja. Ka see püüdlus jooksis toona liiva ning ehituseks linnalt luba ei saadud.

USA saatkond ise jäi kolimissoovi kommenteerimisel kidakeelseks, mainides vaid, et nad töötavad pidevalt selle nimel, et kindlustada kõrgeim turvalisus ja parim asukoht.

Välisministeerium on teadlik USA saatkonna soovist leida uus pind, kuid täpsemaid plaane saab vaid USA saatkond ise selgitada. Küll aga on kolimissoovist räägitud omavahelistel kohtumistel, kuna saatkond on uut asukohta otsinud juba pikemat aega.

Saatkonna mõttemõlgutus rajada uus hoone lastestaadionile aga ei jõudnudki ilmselt arutelust ministeeriumiga kuigivõrd kaugemale, sest Tallinna kesklinna valitsusest ei teatud ameeriklaste plaanidest midagi. "Meie poole sellel teemal pole keegi pöördunud," sõnas linnaosa vanema asetäitja Anu Aus.

Ta nentis, et linnaosa välistab täielikult võimaluse, et ameeriklased Väike- ja Suur-Ameerika vahelise ala endale saavad. Lastestaadionile rajati kogukonnaaed, kus hoovisporti saab harrastada. Praegu saab sealt mängida näiteks lauatennist, korvpalli ja rannavõrkpalli, aga ka rajada peenraid. Linnaosa valitsuse otsus kogukonnaaia rajamiseks peegeldab kohalike soovi jätta lastestaadion avalikkusele kättesaadavaks.

"Meie kindel seisukoht on, et lastestaadion peab jääma avalikuks kasutuseks," lausus Aus.

Seega nurjusid mõlemad USA saatkonna kolimisplaanid. 2014. aastal esitatud palve rajada Kadrioru lähistele hoone ei läinud läbi, sest ehitise rajamine oleks lõhkunud Oru tänava poolt klindiastangut ja muutnud veerežiimi Kadrioru pargi põhjaosas. Samuti kasvab seal Eestis haruldane metsatüüp. Ehitise rajamisega oleks rängalt kahjustatud keskkonnda. Ei ole teada, kas ja millist maa-ala USA saatkond praegu jahib.