Herem kinnitas, et Eesti sõdurid raskeid vigastusi ei saanud, neil olid killuhaavad ja põrutused.

Herem tõi välja, et kui terrorirünnakutes saab tavapäraselt tunduvalt rohkem inimesi kannatada ja hukkub, siis tagasid prantslaste baasi turvalisus- ja julgestusmeetmed, et eile nii ei läinud. Herem pidas seetõttu kaitset õnnestunuks.

Rünnaku eest ei ole Heremi teada seni keegi vastutust võtnud. Tema sõnul tegutseb piirkonnas kaks islamirühmitust - Al-Qaeda-meelne ja kohalik Daesh - ning viimasel on tõenäoliselt kõige parem võimekus selliseid rünnakuid korraldada.

Rünnak Malis

Prantsuse sõjaväebaasi sissepääsu juures Malis Gaos plahvatas eile enesetaputerroristide juhitud auto, mis oli teadaolevalt värvitud ÜRO värvidesse. Vigastada said lisaks kuuele eestlasele ka prantslased ja kohalikud.

Herem ütles pressikonverentsil, et ei saa kinnitada, kas auto oli ÜRO värvidega maskeeritud või mitte. "Kuna ma pole ise fotosid näinud, ei saa seda praegu kinnitada," selgitas ta.

Auto pidi baasini jõudmiseks sõitma siksakitades, kuid täpset kirjeldust baasi väravatest ja sissepääsuteedest Herem jagada ei saanud. Pole veel selge, kes õhkis autopommi.

Heremi sõnul ei ole Gaos sel ajal, kui Eesti sõdurid on Malis rahuvalvemissioonil viibinud, nii raskeid rünnakuid olnud. "Küll aga on sarnaseid rünnakuid olnud Afganistanis," ütles ta.