Disneyland Prantsusmaal

Kõige populaarsem teemapark Euroopas! Ligi 20-ruutkilomeetrisel alal laiuv mastaapne kompleks Pariisi külje all koosneb kahest pargist, millest esimene on pühendatud peamiselt klassikalisele Disneyle nagu nt Lumivalguke, Pinocchio, Disney logol ilutsev Uinuva kaunitari loss jpm. Samuti on esindatud moodsamad ajad Kariibi mere piraatide näol ja sellised legendaarsed nimed nagu Indiana Jones ja Jules Verne, mida muidu ei pruugiks Disneyga seostada. 2002. aastal avatud teine park on pühendatud Walt Disney kaasaegsele filmistuudiole, kust leiab nt ka Pixari animafilmidest tuntud tegelasi ja atraktsioone. Lähiaastatel on aga oodata uusi Marveli universumi, Star Warsi ja Frozeni teemalisi laiendusi — ligi 2 miljardi eurose rahasüsti saanud Pariisi Disneyland plaanib oma esimesed suuremad muudatused avalikkuse ette tuua 2021. aastal. Seega on, mida oodata!

Lähemalt vaata Disneylandi kodulehelt!

Tropical Islands Saksamaal

Troopilised saared Saksamaal — kõlab veidralt, kas pole? Berliini külje alt (ca 70 km) leiab vaheldusrikka vee- ja spaakeskuse Tropical Islands — tegu on maailma suurima sisetingimustes oleva veekeskusega, mis on ehitatud endisesse õhulaevade angaari. Teemapark on oma nime vääriline, sest suudab tekitada tõeliselt troopilise atmosfääri palmide ja džunglijõgedega. Keskusest ei puudu ka Saksamaa pikimad veeliumäed ja väga korralik saunakeskus. Kõigele lisaks on võimalik ette võtta õhupallilend läbi angaari! Tropical Islandsi külastamise teeb atraktiivseks Saksamaa kvaliteetne raudteeühendus, mis lubab Berliini linnapuhkuse ajal teha keskusesse jõudmise võimalikuks kerge vaevaga. Lisa loe Tropical Islandsi kodulehelt.

PortAventura World/Park Hispaanias

Suurepärane sihtkoht nii suurtele kui väikestele! Kataloonias Costa Doradas asuva PortAventura näol on tegu nii kuurordi kui teemapargiga, mis on läinud nii kaugele, et pakub majutust viies erineva temaatikaga hotellis, millele tulevikus lisandub ka Ferrarile pühendatud 5-tärni hotell. Suuremad pargi alad on inspireeritud vanadest tsivilisatsioonidest, kus on esindatud nt Hiina, Mehhiko ja Polüneesia. Omal kohal on ka 2017. aastal avatud Ferrari Land, kus asub Euroopa kiireim Ameerika mägede atraktsioon. Lisa loe pargi kodulehelt.

Europa-Park Saksamaal

Pea 6 miljoni külastajaga aastas jääb Europa-park terves Euroopas populaarsuselt alla vaid Pariisi Disneylandile. Lõuna-Saksamaal Prantsusmaa piiri lähedal paiknevas pargis on tervelt 13 erinevat Ameerika mägede atraktsiooni! Kokku on pargis külastajatele avatud 72 erinevat atraktsiooni. Temaatiliselt leiab pargist erinevatest regioonidest inspireeritud atraktsioone nagu nt Miri kosmosejaam (Venemaa), parvesõit fjordidel (Skandinaavia) ja jalgpalliareen (Inglismaa). Esindatud on ka vendade Grimmide muinasjutud!

Gardalandi kuurort ja park Itaalias

Itaalia Alpide jalamil Garda järve ääres asuvas pargis leiab midagi tõeliselt pisikestele! Põrsas Peppa, Kung Fu Panda, maagiline mets ja Peeter Paan! Suuremad külastajad saavad lasta ennast kõrgustesse lennutatada erinevade nurkade alt, sest atraktsioonide nimistust leiab ka 7 tõelist adrenaliinitekitajat. Kokku on pargis 36 atraktsiooni. Kõikide atraktsioonide kohta leiad infot Gardalandi kodulehelt.

Gardalandi kasuks räägib hea ja soodne otseühendus Tallinna ja Milano vahel, kust viimasest saab parki mugavalt nii bussi kui rongiga.

Tivoli Gardens Taanis

Sõna “tivoli” ei kuule enam siin Maarjamaal kuigi sageli. Õnneks on väljaspool Eestit lõbustuspargid endiselt nõutud ja seda ka Kopenhaagenis, kus asub tõeline lõbustusparkide klassika — Tivoli Gardens. Enam kui 175 aastat tagasi rajatud Tivoli Gardens on maailmas vanuse poolest teine tegutsev lõbustuspark, jäädes alla vaid oma riigisisesele vanale rivaalile, Dyrehavsbakkeni pargile, mis rajati lausa aastal 1583! Seega võib julgelt väita, et perekondade meele lahutamine on taanlastel veres. Lennuühendus Eesti ja Taani vahel on hea ning keskklinnas asuv Tivoli Gardens jääb Kopenhaageni lennujaamast vaid 12 km kaugusele.

Lähemalt tutvu pargiga Tivoli Gardensi kodulehel!

Rohkem infot, kuidas neisse parkidesse kohale jõuda, leiad Reisidiilide lehelt — SIIT!