Meelis Laod ning Siim Kossarit süüdistatakse vabaduse võtmises seadusliku aluseta. Selles võib kohus karistada rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega. Laanelat ja Tiuliukovi süüdistatakse grupiviisilises väljapressimises suures ulatuses isikult vabaduse võtmisega. Selle eest karistatakse nelja- kuni kaheteistaastase vangistusega.

Süüdistuse järgi hoidsid süüdistatavad 2017. aasta novembris kinni 42-aastast meest, keda peksti korduvalt, ähvardati teda ja tema pereliikmeid kehalise väärkohtlemisega ja nõuti miljon euro tasumist, edastas prokuratuuri avalike suhete juht Olja Kivistik.

Lisaks süüdistatakse Tiuliukovi röövimises, mis leidis aset sissetungides, relva ähvardusel ning grupi poolt. Peale selle olevat röövimise sihtmärgiks olnud narkootiline aine. Röövimise eest karistatakse kolme- kuni viieteistaastase vangistusega.

Vahi all viibib vaid Tiuliukov.

Meelis Lao ütles mais Eesti Ekspressile, et ta kuulujutte ei kommenteeri. Laod on peetud Eesti üheks allilma juhiks. 1990. aastate lõpus lävis Lao ka toonase Tallinna linnapea Jüri Mõisa ning Hansapanga asutajatega.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtis riigiprokuratuur ja viis läbi keskkriminaalpolitsei.