Esimeseks ühendametiks on haridusvaldkonna konsolideeritud ühendamet, mille nimeks võiks saada haridusamet ja kuhu koondatakse SA Innove, SA Archimedes, SA Eesti Teadusagentuur, Hariduse Infotehnoloogia SA, SA Kutsekoda, Eesti Noorsootöö Keskus, keeleinspektsioon, Eesti Keele Instituut ning Spordikoolituse ja -Teabe SA, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Teiseks soovitakse moodustada maa- ja planeeringute valdkonna ühendamet, kuhu koondatakse maa-amet, rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakond ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna ehitisregistri talitus.

Kaks uut ühendametit moodustataks transpordivaldkonnas – esiteks transpordi planeerimise ja investeeringute valdkondade ühendamet ja teiseks transpordi järelevalve valdkonna ühendamet.

Viies ühendamet moodustatakse põllumajandusameti ning veterinaar- ja toiduameti liitmisel ning sellest tekiks põllumajanduse ja toiduvaldkonna ühendamet ja kuues uus suur ühendamet moodustataks keskkonna valdkonnas ja see koondaks kaks asutust: keskkonnaameti ja -inspektsiooni.

Kuuendaks koondatakse keskkonna valdkonna ühendameti alla keskkonnaamet ja keskkonnainspektsioon, kelle funktsioonid kattuvad analüüsi järgi oluliselt. Kahe asutuse liitmisel peaks oluliselt vähenema halduskoormus ning liitmine peaks vältima ka tööülesannete praegust killustamist.