"Juhtkirja väide, nagu poleks mul õigust olnud põhjendada oma puudumist neljalt riigikogu istungilt märtsis 2016 terviseprobleemiga, ei vasta tõele," ütles Simson sotsiaalmeedia vahendusel. "Minu toonane eemalviibimine tulenes IVF (kunstliku viljastamise – toim.) protseduurist, mis ebaõnnestus," lisas ta. Seega polnud Simsoni sõnutsi tegemist küll haigusega, kuid siiski selgelt tervisliku põhjusega.

Simson juhtis tähelepanu tõsiasjale, et riigikogu liikmetel pole võimalik ametlikult puhkust vormistada. "Eestist eemal viibimisega püüdsin vähendada võimalikku negatiivset mõju, mida tolleaegsed poliitilised pinged Keskerakonnas selles olukorras kaasa tõid."

"Mis puudutab märtsi 2016 reisi eest tasumist, siis minu kulud tasus minu elukaaslane oma isiklikult pangaarvelt. Neid ei tasunud ükski ettevõte ega muu sponsor," rõhutas Simson. Tema sõnul kinnitas prokuratuur nii uurimise alguses kui ka lõpus, et teda ei ole põhjust seostada ühegi seaduserikkumisega. "Teiste inimeste reisikulude tasumise osaga ma ei olnud ja ka ei pidanud olema kursis," märkis Simson.