Vooglaiu kaebuse kohaselt ei saa pidada põhjendatuks Põhja ringkonnaprokuratuuri hinnangut, et Indrek Tarandi käitumises puuduvad vara omastamise kuriteo tunnused.

Delfi kirjutas juuli alguses, kuidas kohtus oma peksjatelt hüvitiseks 2000 eurot saanud Indrek Tarand pole nõus, et ülekande tegi meeste nimel hoopis Varro Vooglaiu juhitav SAPTK.

Meelis Osa ja Mart Rieberg, kes ÜRO ränderaamistiku piketil Indrek Tarandit ründasid, pidid leppemenetluse tulemusena maksma Tarandile kokku 2000 eurot ning mehe ees avalikult vabandama.

SAPTK kogus mai lõpus annetustena 2000 eurot kokku ning kandis summa Osa ja Riebergi nimel Indrek Tarandi kontole. Neli päeva hiljem, 27.mail sai Osa ja Riebergi kaitsja Tarandi advokaadilt kirja.

Vooglaiu nüüdsel hinnangul on jätnud prokuratuur tähelepanuta keskse tähtsusega asjaolu, et Tarand teadis täpselt, mille eest SAPTK talle raha üle kandis, just nagu ka selle, et ta lubas selgesõnaliselt kõnealuse 2000 eurot SAPTK-le tagastada, nõudes raha ülekandmist Mart Riebergi ja Meelis Osa poolt isiklikult.

Samuti on prokuratuur Vooglaiu sõnul ignoreerinud Tarandi poolt selgelt manifesteeritud tahtlust jätta SAPTK raha vastupidiselt oma esialgsele lubadusele endale.

“Elame, näeme, kas Eestis kehtib karistusõigus kõigile või ongi nii, et teatud prominentide seltskond, kel on poliitilistes ja bürokraatlikes ringkondades head kontaktid, elab sisuliselt väljaspool õigust ja võib karistust kartmata vabalt õigust rikkuda, irve näol. Minul on igal juhul moraalne kohus nõuda tagasi paljude annetajate poolt Riebergi ja Osa toetuseks annetatud raha, mida Tarand püüab omastada. Ja seda ma ka teen, kõiki seaduslikke vahendeid kasutades, ent paraku ka oma aega ja energiat raisates,” kirjutas Vooglaid sotsiaalmeedias olukorra kommentaariks.