Selle aasta tulemuste võrdluses saavutab juba neljandat nädalat järjest uue tipu Reformierakonna toetus, kellele annaks oma hääle 38,5% valimisõiguslikest kodanikest. Keskerakonda valiks 17,8% ning seega jääb peaministripartei Reformierakonnast juba 20,7% kaugusele.

Kolmandal kohal oleva konservatiivse rahvaerakonna ehk EKRE toetus on 15,5%. Mõlema koalitsioonipartneri toetus on langustrendis ning Keskerakonna kui ka EKRE reiting on selle aasta tulemuste võrdluses madalaimal tasemel.

Sotsiaaldemokraatlikku erakonda toetab 9,3% ning Isamaad 8,6% küsitlusele vastanutest. Ülejäänud erakondade toetus jääb alla valimiskünnise.

Reformierakonna tõus ning Keskerakonna ja EKRE langus tähendab seda, et kasvanud on ka opositsiooni ning langenud koalitsiooni toetus. Valimiste järgselt mõõdetud tulemuste võrdluses uue tipu saavutanud opositsiooni toetus on 47,8% ning madalaimale tasemele langenud koalitsiooni toetus 41,9%.

Mittetulundusühing ühiskonnauuringute instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 8. juulist 5. augustini ning kokku küsitleti 4001 valimisealist Eesti kodanikku.