Paul Kärberg on enda sõnul kokkuleppega nõus ja teinud kaitsepolitsei ja keskkriminaalpolitseiga koostööd.

Vastavalt kokkuleppele määrati nii Dimitrile kui ka Paulile seitse aastat vangistust. Samuti mõistetakse neilt vara asendamise korras välja 260 000 eurot, mis tagastatakse politsei- ja piirivalveametile.

100 000 on eilse seisuga prokuratuurile üle kantud, ülejäänud 160 000 eurot tuleb tasuda kolme kuu jooksul.

Täiendavalt konfiskeeritakse Pauli kuriteo tulemusena saadud 1500 eurot ja käekell, lisaks mõistetakse talt välja 174 000 eurot. Praegu on see summa arestitud Pauli pangakontolt ja seatud tema kinnistutele hüpoteek.

Sama lugu on Dimitriga, kelle vara samuti arestitakse - näiteks terve arsenal relvi.

Kohtulahend tuleb 3. septembril.

Suurim Eestist leitud fentanüülikogus

2017. aasta jaanuaris algas politseioperatsioon, mille tulemusena peeti vennad Kärbergid ulatuslikus narkoäris kahtlustatuna kinni. Kui Kärbergid teolt tabati, sai politsei kätte üle kolme kilogrammi fentanüüli. See on seni suurim kogus, mis Eestist korraga leitud.

Riigiprokurör Vahur Verte sõnul tuli kokkuleppemenetluse taotlus süüdistatavatelt, kes ta sõnul kahetsesid toimepandut ning soovisid igakülgselt menetlusele kaasa aidata. "Süüdistatavad loovutasid kokkulepetega vabatahtlikult riigile ligi 1,5 miljoni euro eest kriminaaltulu. Kõiki asjaolusid arvesse võttes asus prokuratuur seisukohale, et kriminaalasi on võimalik lahendada kokkuleppemenetluses," ütleb Verte.

Prokuratuur taotles kohtult mõlemale süüdistatavale vastavalt kokkulepetele 7-aastat reaalset vangistust ja 1,5 miljoni eest kriminaaltulu konfiskeerimist. Kohus võtab oma seisukoha kokkuleppe osas 3. septembriks, kas kokkulepe kinnitada või jätkub menetlus üldkorras.

"Prokuratuuri strateegiline eesmärk on vähendada kuritegevust läbi süüdistatavate mõjusa kohtlemise ning näeme, et narkokurjategijate puhul on selleks justnimelt neile kuuluva vara äravõtmine. Kui rääkida narkokuritegudega seotud kriminaalasjadest, siis on konfiskeeritud 1,5miljonit eurot seni suurim konfiskeeritud kriminaaltulu summasid," lisab Verte.

Prokuratuuri taotlusel konfiskeeriti 2018. aastal erinevate kriminaalmenetluste raames kokku kriminaaltulu 2,2 miljoni euro väärtuses.

Kurikuulsa "kalakuninga" pojad
31-aastane Paul Kärberg ja 42-aastane Dimitri Kärberg on Peipsi veerel tuntud "kalakuninga" Paul Kärbergi pojad. Nii nagu isa, olid ka mõlemad pojad ettevõtjad. Dimitri juhtis endale kuuluvat osaühingut, mis müüs rõivaid. Paulile kuulub enamusosalus toidulisandeid ja muid fitnessitooteid müüvas ettevõttes.


Eesti Ekspress kirjutas 2017. aastal Kärbergide perekonnast. Toona meenutasid kohalikud, kuidas "kalakuninga" pojad tahtsid väikesesse Lohusuusse kasiino teha. Seda siiski ei tulnud. Lohusuu mehed rääkisid, et noorem Paul Kärberg sõidab Porsche 911 Turbo S-ga, mille hind algab 200 000 eurost.