Selleks, et mõlema panga kontode infot ühest kohast vaadata saaks, tuleb siseneda Swedbanki internetipanka ja klikata lingil „Lisan teise panga kontod“ ning järgida juhiseid, selgitas Swedbanki eraisikute panganduse juht Kaie Metsla.

„Kliendid ei pea enam erinevate pankade keskkondadesse eraldi sisse logima, et oma rahaasjadel silma peal hoida ning lisaks saavad nad Swedbanki kasutajaliidese kaudu teha ka makseid oma kontodelt SEBs, LHVs, Luminoris või mõnes muus pangas,“ rääkis Metsla.
Swedpank ei analüüsi ega salvesta Metsla väitel klientide teiste pankade kontoinfot.
14. septembril jõustub Euroopa Liidu makseteenuste direktiiv PSD2 (Euroopa Liidu teine makseteenuste direktiiv), mille eesmärk on arendada elektrooniliste maksete turgu ning luua turvaliste ja tõhusate maksete jaoks paremaid tingimusi. Selleks ajaks peavad kõik Euroopa Liidus tegutsevad pangad avama oma infrastruktuuri teistele litsentseeritud teenusepakkujatele, mis avab tulevikus uusi võimalusi ka erasektorile.

Kasutaja nõusoleku korral saavad pangad pakkuda mitut uut teenust: kuvada kliendi teise teenusepakkuja juures asuva konto infot ja algatada sealt makseid. Kliendi nõusolek andmetele juurdepääsuks kehtib 90 päeva, kuid kasutaja võib selle igal hetkel tagasi võtta.