Poliittorm algas eile õhtul, kui selgus, et siseministri kohusetäitjast rahandusminister Martin Helme üritas eile pärastlõunal Vaherit lahti lasta, sest pidas teda siseminister Mart Helmele vastu töötajaks. Kuna politsei peadirektorit saab vallandada üksnes valitsus ja peaminister Jüri Ratas oli selle vastu, lõppes õhtu Helmete lüüasaamisega.

Õhtu oli tormiline ka sotsiaalmeedias. Kui Martin Helme tunnistas sotsiaalmeedias, et kiirustades tehtud vallandamiskatse oli viga, jagas seda postitust ka Keskerakonna liige Jaanus Karilaid, kes juhib riigikogu õiguskomisjoni.

"Riigimehelik on oma viga tunnistada! Hea, et Martin seda suutis," kirjutas Karilaid. Tema kommentaari alla tuli aga peatselt kuri kommentaar Monika Helmelt.

"Helmed läksid kaitsma valitsust ja Ratast, olukorras, kus Vaher täiesti vastutustundetult külvas paanikat oma ametkonnas ja alluvate hulgas, väites valetades, et valitsus koondab 150 politseinikku. Kui Ratas nüüd valib Vaheri, kes õõnestab tema ja valitsuse usaldusväärsust Helmete asemel, kes seda kaitsma asusid, siis..." kirjutas Monika Helme.

Vestluse jätkudes tegi Monika Helme veel ühe viite sellele, et Ratas peab valima Vaheri ja Helmete vahel. "Ei pea Mart ja Martin end valitsuseks. Nad läksid kaitsma sedasama valitsust, mille peaminister on Ratas ja mida üks ametnik häbematult mustas. Jah, formaalselt valitsus vabastab PPA peadirektori ja siin ongi nüüd see valiku koht, kas valitsust diskrediteerida püüdnud ametnik või valitsuse liikmed, kes seisid valitsuse otsuste kaitsel."