Tegemist oli bussiga, mis sõitis liinil number 12 suunaga Väike-Õismäele ja väljus Sõjamäe raba peatusest kell 16.06. Veidi enne Sõjakooli peatust märkas Delfiga ühendust võtnud mees, et bussijuht kasutas telefonis suhtlemisrakendust, mille ajal ei vaadanud ta sõiduteed, vaid ainult telefoni. Selle aja jooksul tekkis ka üks avariiohtlik olukord, kui üks auto reastus bussile ette, mistõttu juht pidi kokkupõrke vältimiseks järsult pidurdama. See asjaolu ei seganud aga juhil telefoni kasutamise jätkamist.

Tallinna Linnatranspordi AS-i kommunikatsioonijuht Kaarel Kutti kinnitas, et sama juhtumi materjalid on ettevõttele laekunud ja neid võetakse väga tõsiselt.

"Tegemist on bussijuhi poolt jämeda rikkumisega, mille osas oleme palunud bussijuhi selgitust," ütles Kutti Delfile. "Kuna ühistranspordi sõiduki juhil on suur vastutus ja roolis olles kõrvaliste tegevustega tegelemise keelab ka liiklusseadus, määratakse bussijuhile ettevõttesisene karistus ning selgitatakse sellise tegelikkuse ohtlikkust ja võimalikke tagajärgi," kinnitas ta.