Brüsselisse sõitnud Simson andis intervjuusid lennujaamas, vahetult enne lennule astumist. Uurides, kuidas tal uue kodulinna keelega on, kostis ta, et peab keeletunde võtma minema.

Kadri Simsoni laua peale jääb desünkroniseerimisega, aga ka ülejäänud Euroopa energiajulgeolekuga tegelemine. Ta nentis, et lisaks Baltikumile on keerulisi energiakohti Euroopas veel. "Selliseid piirkondi, mis Euroopas halbade asjaolude kokkulangemisel võivad muutuda nii öelda energia saarteks, on Euroopas veel. Rääkimata sellest, et meil on Euroopas kõik need, kes tahavad saada kinnitust, et nende energiahinnad liiga kõrgeks ei lähe. Tõsi ta aga on, et meie desünkroniseerimine on praegusel hetkel üks silmapaistvamaid energiaalaseid algatusi, sellest on räägitud üle kümne aasta ja viimaks läks see Eestis ka tegudele."

Simsoni lauale maandub ka Nord Stream 2, mida Eesti sugugi ei toeta. Simson ütles, et tema lähtub selles küsimuses oma eelkäijate seisukohtadest . "Kõik selliseid Euroopa taristud peavad vastama Euroopa tingimustele. Samas me peame tagama ka selle, et Euroopa energia tuleks erinevatest allikatest. Me peame rääkima LNG-st, tuumaelektrist ja aina enam ka taastuvatest allikatest."

Eesti on ju ka põlevkiviriik, mis on samuti vastuoluline aina rohelisemaks muutuvas Euroopa kliimamajandusest. Simsoni hinnangul on sellega Eesti haruldases olukorras, tootes endale vajamineva energia ise . "Ka roheenergia osas oleme me heas seisus, ühena vähestest täidame aastaks 2020 võetud kliimaenergia eesmärke, neid riike ei ole just ülemäära palju, kes seda teevad," sõnas ta.

Ta tõi välja, et energeetikaportfell oli esimene, mis Ursula von der Leyeniga suvisel kohtumisel lauale pandi ja sinna ta ka jäi.

Esimesed kohtumised peab Simson teiste volinikega, kes kuuluvad ALDE-sse. Töö algab kohe hoogsalt, sest vaja on valmistuda kuulamisteks parlamendi ees oktoobri alguses. "Ilma väga põhjalike ettevalmistusteta ei soovitata minna parlamendi ette kuulamistele, parlament on täis võimekaid parlamendisaadikuid, kes küsivad küsimusi oma emakeeles oma enda riigi probleemide kohta ja see vajab väga põhjalikku eeltööd."

Pole veel selge, kui suur Simsoni meeskond hakkab olema, üldiselt on volinike meeskonnad ümbes 6-7-liikmelised.

Von der Leyen ütles, et soovib uues komisjonis vähendada bürokraatiat ning ta ootab liikmetelt tegutsemist endi sõnade järgi. Lisaks kirjeldas von der Leyen komisjoni modernse ja paindlikuna. President ootab, et liikmed külastavad töö käigus kõiki Euroopa liidu riike.