Hotellides ööbimist ei peetud kunagi teab mis luksuseks. Kui tahes mugavad hotellid ka ei olnud, ei tahetud neis pikemalt peatuda, sest need ei tekitanud kodust tunnet. Kuniks tegid ilma butiikhotellid, mis teevad aga just seda — tekitavad sinus koduse tunde. Kusjuures sellist luksust pole sugugi pikka aega nautida saadud. Butiikhotellide sünd ulatub 40 aasta tagusesse aega, kui 1978. aastal avas esimese neist — Blakesi — disainer Anouska Hempel.

Parimad butiikhotellid ei raba üksnes iluga, vaid arvestavad ka tänapäeva elustiiliga. Nii võib uhkematest neist leida eest jooga- või kokkamistoa, aga ka näiteks raamatukogu. Mis aga veel olulisem, need on tõeline paradiis privaatsusearmastajaile, kelle võivad suured hotellid kergesti inimpõlguriteks muuta. Millega siis rabavad Euroopa uhkeimad butiikhotellid?

Hotell, kus iga saabuja saab kasutada isiklikku iPadi

Borgo Santo Pietro Chiusdino, Toscana, Itaalia

Selles luksuslikku maamaja meenutavas romantilises hotellis valitseb õdusa majapeo meeleolu. Kirsiks tordil on imelise vaatega bassein ja spaa. Õhkkond on ülimalt peen. Maitsekatele antiikstiilis ruumidele lisab modernset maiku kõrgtehnoloogia – nimelt antakse kõigile hotellikülalistele saabudes kasutada isiklik iPad.

Gurmaanide paradiis – tooraine otse hotelli aiamaalt

Hotel Villa Arcadio Salò, Garda järve kallas, Itaalia

Kunagisse 13. sajandist pärit nunnakloostrisse sisse seatud hotelli mõnes toas katavad seinu originaalsed freskod. Teisi tube kaunistavad kunstiteosed. Hotellis pakutakse mitmeid aktiivseid tegevusi: jalutusringkäike veiniaias, jooga- ja Pilatese treeninguid. Mõtteid saab aga koguda ka matkaradadel või basseinis, kust avaneb imeline vaade järvele. Sealne restoran üllatab kohalike hooajaliste maitsetega, kusjuures värsked toorained pärinevad hotelli enda aiamaalt.

Televiisoriteta toad kui ülim luksus

Villa Làrio Lake Como Como järve kallas, Itaalia

Hotelli moodne ja stiilne sisustus on mõnus tervitatav vaheldus järveäärsetele ajaloolistele asulatele, kus kohtab palju antiikstiili ja raskeid eesriideid. Stiilsele soojades hallides ja valgetes toonides interjöörile lisavad luksuslikku valgust suured-laiad aknad. Hotelli eripära on see, et tubades ei ole televiisoreid. Sellel on aga üks ja igati üllas eesmärk – et külalised saaksid end välja lülitada ning nautida ümbritseva looduse ilu ja võlu. Nimelt avanevad kõigist tubadest imelised vaated järvele.

Midagi veinigurmaanidele – spaaprotseduurid ja veinidegusteerimine ühes

Abadía Retuerta LeDomaine Valladolid, Castilla y Léon, Hispaania

Kas veinidegustatsioon otse spaas, millele järgneb massaaž, tundub võimalik ainult unenäos? Mitte pärast seda, kui oled ööbinud selles Hispaania veiniaedadest ümbritsetud spaahotellis. Hotellis saab tellida kohtumise spaasommeljeega, kes pakub maitsta erinevaid veine ning kliendi maitse-eelistuste järgi valitakse degusteerimisele järgnevaks protseduuriks välja just konkreetse veiniga sobiv õli. Hiljem saab lõõgastuda hotellitoas, kust avanevad maagilised vaated veiniaedadele.

Privaatbassein vaatega otse Egeuse merele

Bill & Coo Suites and Lounge Mýkonos, Kreeka

Hotelli õhkkond on ühtaegu lihtne ja luksuslik. Meeleolu loob basseinidest ning puhke- ja restoraniruumidest avanev vapustav vaade Egeuse merele. Minimalistlikes sviitides on merevaatega rõdu ja mitmel neist on suisa privaatbassein. Kirss tordil on restoran, mida peetakse saare üheks parimaks.

Haruldane ööbimispaik otse Euroopa kõrgeima liivaluite ääres

La Co(o)rniche Pyla-sur-Mer, Aquitaine, Prantsusmaa

Hotell asub Dune de Pilati ääres, mis on Euroopa kõrgeim liivaluide – see tõuseb koguni 114 meetri kõrgusele merepinnast ja ulatub Arcahoni lahest peaaegu kahe miili kaugusele lõunasse. Ronimine imeliste vaadetega luitel, matk männimetsas ja mõnus liivarand pakuvad omaette elamuse. Erilist privaatsust pakub hotelli nn lõpmatuse bassein, kust avanevad samuti unustamatud vaated merele.